Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Byt v panelovém domě na sídlišti Máj v Českých Budějovicích zachvátil požár

Oheň zachvátil v sobotu odpoledne jeden z bytů panelového domu v ulici V. Volfa v Českých Budějovicích. Hasiči museli evakuovat dvanáct lidí, devět z nich skončilo v péči lékařů.

Dnes, v sobotu 24. června, odpoledne ve Volfově ulici v Českých Budějovicích se valil hustý černý dým z oken osmipatrového panelového domu v ulici V. Volfa v Českých Budějovicích. Oheň tam zachvátil byt ve čtvrtém podlaží. I přes včasný a rychlý zásah hasičů, byt celý vyhořel.

„V bytě, kde hořelo, v době požáru nikdo nebyl. Hasiči ale museli z okolních bytů panelového domu evakuovat dvanáct lidí, osm z nich skončilo v péči zdravotníků, s podezřením na nadýchání kouřem," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů s tím, že tří evakuovaných museli použít vzhledem k silnému zakouření prostoru vyvádění z objektu masky. Kromě lidí hasiči evakuovali také pět psů.

Hasiči Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Profesionální českobudějovičtí hasiči si museli vypomoci i výškovou technikou.

Proč v bytě na sídlišti Máj začalo hořet, zjisťuje vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Ten stanovil výši vzniklé škody na 500 tisíc korun Hodnota uchráněného majetku činí jeden milion korun. 

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky České Budějovice, panelový dům, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Byt v panelovém domě na sídlišti Máj v Českých Budějovicích zachvátil požár  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.