Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Centrum rozezní Skyline, Žalman & spol., Yo Yo band a další

Hudební léto pokračuje, a vy si tak můžete vychutnat koncerty zdarma a přímo v srdci města. Před K2 zahraje Skyline, na náměstí se představí kapely GAMA nebo MP3, u Slavie vystoupí Yo Yo band a podívat se můžete i na Ozvěny Anifilmu.

Úterý 25. července

České Budějovice

Ozvěny Anifilmu 2017 – Vítězné filmy – Wortnerův dům – Alšova jihočeská galerie – 18:00
Filmová projekce představí pásmo: Vítězné filmy Anifilmu 2017 a další čerstvé novinky ze světa animace. Večerem Vás tradičně provede David Kubec, vedoucí úseku prezentace a ochrany sbírek AJG.

Radniční léto: Jak Václav princeznu vyléčil a Zakletý les – radnice – nádvoří – 18:00
Loutková pohádka vytvořená na motivy pohádky K. J. Erbena o princezně, která řeč ztratila, a pasáčkovi, se kterým jí zase našla. A druhá, stará česká pohádka, o veliké lásce, podlé zradě, bezmezném přátelství, hrozném nebezpečí a všem, o čem už pohádky bývají.

Hudební večery na náměstí – Gama CB – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00
Českobudějovická skupina GAMA, založená Milanem Porkristlem, Milanem Kudrlem a baskytaristou Jaroslavem Pancem na přelomu roku 1964/ 65 vykročila stejně jako řada dalších skupin ve šlépějích The Shadows.

Milovník po přechodu – Letní kino Háječek – 21:15
Odvážnou a svůdnou letní komedii Milovník po přechodu zdobí sexbomby dvou generací. Mexická kráska Salma Hayek a sexuální symbol šedesátých let, legendární Raquel Welch.

Středa 26. července

České Budějovice

Dixie Old Boys – Galerie Na dvorku – 18:30
Taneční večer s kapelou Dixie Old Boys, která má dlouholetou tradici. Všichni její členové hráli v různých hudebních skupinách a tělesech. U diváků má velký úspěch, neboť si všichni rádi zazpívají ve stylu old dixilendu.

Středy před K2 – Skyline – před K2 – 19:00
V tento významný den oslaví Klub K2 už 20 let své existence! Na oslavu zahraje známá česká elektronická kapela Skyline, kterou doplní Budside a beatz.cz DJs.

Četník v New Yorku – Francouzská aliance Jižní Čechy – 19:00
Filmová klasika zpříjemní letní večer.

Radniční léto: Žalman & spol. – radnice – nádvoří – 20:00
Žalman působí na hudební scéně od roku 1968, nejprve ve skupině Minnesengři, později v roce 1982 založil vlastní kapelu Žalman & Spol, která v různých sestavách koncertuje nepřetržitě až do současnosti.

Pěkně blbě – Letní kino Háječek – 21:15
O tom, že skutečná láska dokáže překonat všechny překážky, vypráví chytrá komedie z produkce Judda Apatowa (40 let panic, Zbouchnutá). Skutečný příběh amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe, se na festivalu Sundance stal diváckým hitem.

Český Krumlov

Valmont – Otáčivé hlediště – 21:30
Markýza de Merteuil a vikomt de Valmont pro své pobavení zasahují do cizích osudů a roztáčejí soukolí, jež je nakonec smete. Na tento cynický přístup k morálce a lidské zodpovědnosti nakonec doplácejí nejen nevinné oběti, ale i jejich honci. Známý příběh na pomezí tanečního divadla a činohry vytvoří choreograf Libor Vaculík s použitím hudby F. Schuberta a P. Vaskse.

Čtvrtek 27. července

České Budějovice

Jižní Čechy pohádkové s Jirkou Krškou: Vodníci a pohádky – Kanovnická 3 – Dům knihy Kanzelsberger – 17:00
Přijďte na besedu na téma vodníci a pohádky!

Radniční léto: Barbucha – radnice – nádvoří – 18:00
Veselá pohádka o medvědáři Kubovi a medvídku Kubulovi.

Central Park Slavie 2017 – Yo Yo band – Slavie – letní open-air scéna – 18:00
Yo Yo band založili v roce 1975 Richard a Vladimír Tesaříkovi jako vokální kvarteto orientující se na černošský spirituál, soul a gospel.

Hudební večery na náměstí – MP3 – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00
MP3 music band hraje na všech společenských akcích v sestavě 4 až 6 hudebníků. Jejich repertoár se pohybuje od latin a oldies až po poprock a dance.

Všechno nebo nic – Letní kino Háječek – 21:15
Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého.

Český Krumlov

Valmont – Otáčivé hlediště – 21:30
Markýza de Merteuil a vikomt de Valmont pro své pobavení zasahují do cizích osudů a roztáčejí soukolí, jež je nakonec smete. Na tento cynický přístup k morálce a lidské zodpovědnosti nakonec doplácejí nejen nevinné oběti, ale i jejich honci. Známý příběh na pomezí tanečního divadla a činohry vytvoří choreograf Libor Vaculík s použitím hudby F. Schuberta a P. Vaskse.

Autoři | Foto Facebook Skyline

Štítky kultura, tipy, divadlo, koncert, hudba, letní kino, hudební skupina, Pavel Lohonka, Yo Yo Band, pohádka, léto, nádvoří, Gama, film, MP3, České Budějovice, radnice, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Centrum rozezní Skyline, Žalman & spol., Yo Yo band a další  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.