Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Začala oprava chodníku na budějcké Pražské třídě. Práce přijdou na dva a půl milionu korun

Chodník se začal v těchto dnech opravovat na českobudějovické Pražské třídě u domů číslo 43 až 63. Úsek v délce 234 metrů dostane nový povrch, obrubníky. Podél chodníku bude obnoven pás zeleně a staré lavičky nahradí nové. Vše bude stát dva a půl milionu korun, práce skončí 18. listopadu.

„Stavební úpravy chodníku spočívají v odstranění stávajících horních vrstev a položení nových z asfaltového betonu. V rámci stavby bude obnoven i pás zeleně podél opravených obrubníků, a to ohumusováním a osetím novou travní směsí," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Podél opraveného chodníku bude umístěno šest nových laviček, které nahradí staré, už nevyhovující. Povrch plochy pod lavičkami a propojení na stávající dlážděnou plochu bude ze zámkové dlažby.

„V místě opravovaného propojení  ploch se odstraní pozůstatek ocelové konstrukce a nevzhledných železobetonových květináčů, část zeleně bude vykácena. Zároveň dojde i na doplnění a opravu zárubní zdi z betonových tvarovek se zákrytovými deskami,“ dodává Podhola. Práce za téměř dva a půl milionu korun skončí 18. listopadu.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky chodník, obrubník, oprava, Pražská třída, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala oprava chodníku na budějcké Pražské třídě. Práce přijdou na dva a půl milionu korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.