Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českokrumlovský městský úřad je nejpřívětivějším v jižních Čechách

Kvalitu a vstřícnost městských úřadů hodnotil druhý ročník soutěže Přívětivý úřad. Nejpřívětivějším úřadem v Jihočeském kraji byl vyhodnocen Městský úřad Český Krumlov. Po loňské třetí příčce letos soutěž vyhrál. Druhé místo v kraji patří Jindřichovu Hradci, třetí Táboru. Na bednu se letos nedostal loňský vítěz, České Budějovice.

Celkem 165 úřadů obcí s rozšířenou působností se zúčastnilo letošního, už druhého ročníku soutěže Přívětivý úřad 2017. Soutěž je pořádána Ministerstvem vnitra České republiky a jeho odborem strategického rozvoje a koordinace veřejné správy.

Městský úřad v Českém Krumlově se v rámci Jihočeského kraje umístil na první příčce. „Po krásném třetím místě v roce 2016 je letošní vítězství poctou a především závazkem, abychom vysokou kvalitu služeb nejenom udrželi, ale i dále zlepšovali,“ uvedl k ocenění tajemník městského úřadu Radim Rouče. Na druhém místě se v kraji skončil Jindřichův Hradec, na třetím místě Tábor. Ten byl loni druhý.

Na českokrumlovském městském úřadu za poslední rok přibylo množství novinek a služeb, které zpříjemňují lidem vyřizování dokladů a dokumentů. Na nejvytíženějších odděleních byly rozšířeny úřední hodiny, nově mohou obyvatelé a klienti platit na pokladně kartou a dalším benefitem je i navýšení online rezervací v systému elektronických objednávek. 

Zástupci oceněných městských úřadů obdrželi diplomy a etiketu Přívětivého úřadu jako potvrzení, že daný úřad poskytuje kvalitní služby, otevřeně komunikuje a snaží se vycházet občanům a podnikatelům maximálně vstříc. Smyslem samolepek určených na vchodové dveře úřadu je, aby veřejnost již při vstupu do budovy úřadu poznala, jak je úřad hodnocen z hlediska přívětivosti.

V hlavní kategorii, která oceňuje tři nejlepší městské úřady za celou republiku, se na první příčce umístil Žďár nad Sázavou, druhý byl Liberec a třetí Valašské Klobouky.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky obecní úřad, Jihočeský kraj, soutěž, Český Krumlov, Tábor, Jindřichův Hradec, České Budějovice, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českokrumlovský městský úřad je nejpřívětivějším v jižních Čechách  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.