Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při srážce osobního auta s náklaďákem se těžce zranili dva cizinci. Pro řidiče letěl vrtulník

Vážná dopravní nehoda se stala dnes, ve čtvrtek 12. října, krátce před čtvrtou hodinou odpolední na silniční trase Kaplice nádraží - Netřebice. Při srážce osobního auta s náklaďákem se dva lidé těžce zranili. Do nemocnice je transportoval vrtulník.

Na silnici I/3 mezi Kaplicí nádraží a obcí Netřebice se střetl osobní automobil Fiat 500 s nákladním autem značky DAF. Těžká zranění utrpěla posádka osobáku, jehož řidič přejel do protisměru. Zraněnými byli cizinci.

Osmašedesátiletá spolujezdkyně byla převezena sanitním vozem do nemocnice a těžce zraněného řidiče do nemocnice transportoval vrtulník letecké záchranné služby. „Z dosavadního šetření vyplývá, že jedenasedmdesátiletý řidič osobního automobilu měl z dosud nezjištěných příčin vjet do protisměru, kde došlo ke střetu. Řidič nákladního vozidla i přes veškeré pokusy a snahy nedokázal nehodě zabránit," upřesnil informace policejní mluvčí Lenka Pokorná. 

Na místě nehody, která uzavřela silnici na více než dvě hodiny, zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

„Příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření českokrumlovských dopravních policistů. Test na přítomnost alkoholu u obou řidičů byl negativní," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, že souhrnná hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na téměř 500 tisíc korun.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, srážka, osobní auto, náklaďák, vrtulník, automobil, nemocnice, Kaplice, DAF, Fiat 500

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při srážce osobního auta s náklaďákem se těžce zranili dva cizinci. Pro řidiče letěl vrtulník  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.