Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradozámecké slavnosti v Jindřichově Hradci nabízí i netradiční noční prohlídky

Hradozámecké slavnosti zpestřené nočními prohlídkami hradu i zámku se už podruhé uskuteční v Jindřichově Hradci. Lidé se podívají tam, kam se jinak běžně nedostanou.

Jindřichův Hradec zve na netradiční noční prohlídky běžně veřejnosti nepřístupných středověkých gotických interiérů hradu a zámku. Skutečné historické postavy ožívají a přiblíží svůj příběh. Atraktivní prohlídky v pátek 21. i v sobotu 22. července začínají vždy v 19:30, 20:00, 21:00, 21:30, 22:30 a ve 23:00 hodin.

„Počet vstupenek je omezen. Prohlídky si ale lze rezervovat na SHŠ Jindřich, nebo na telefonním čísle 603 855 274 a nebo e-mailem na nocni.prohlidky@seznam.cz. Prodej rezervovaných i volných vstupenek na místě v pátek začne v 17:00 hodin a v sobotu ve 14:00 hodin" uvedla Michaela Hofmanová ze Skupiny historického šermu Jindřich, která je jedním z organizátorů akce a díky které netradiční prohlídky jindřichohradeckého hradu a zámku ožívají.

Hradozámecké slavnosti v Jindřichově Hradci ale nejsou jen o netradičních nočních prohlídkách. V sobotu 22. července po zahájení slavností na 2. nádvoří zámku ve 14:00 hodin nabídnou další pestrý program. V 15:30 hodin se vydá městem historický průvod. A to není všechno. „Po celý den až do nočních hodin bude živo na historickém tržišti. To kromě občerstvení nabídne také ukázky řemesel, k vidění tam bude život v táboře, ukázky nádobí a ošacení, ukázky zbrojí a zbraní včetně možnosti jejich vyzkoušení, obléhací stroj v životní velikosti, turnaj a ukázky soubojů, dětské hry a mnoho dalšího," prozradila Hofmanová.

Autoři | Foto Facebook Skupina historického šermu Jindřich

Štítky prohlídka, šerm, skupina, noc, Jindřichův Hradec, slavnost, zámek, hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradozámecké slavnosti v Jindřichově Hradci nabízí i netradiční noční prohlídky  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.