Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nahlášená bomba vyklidila písecký okresní soud i státní zastupitelství

Nejapný žert se vyklubal z dnešního anonymního telefonátu, který oznamoval, že v budově píseckého okresního soudu je bomba. Odstartoval bleskový dvouhodinový maraton, jehož aktéry byly všechny složky Integrovaného záchranného systému. A také více než osm desítek evakuovaných lidí. Vtípek přijde jeho autora draho, nejenže zaplatí veškeré náklady na zbytečný výjezd záchranky, policie i hasičů, ale hrozí mu až pětiletý trest.

„V budově píseckého soudu je bomba,“ oznámil mužský hlas dnes kolem třinácté hodiny v telefonu. Oznámení, že je v budově píseckého okresního soudu na Velkém náměstí uložený nástražný výbušný systém, zalarmovalo všechny složky Integrovaného záchranného systému. Policisté, hasiči i záchranáři se bleskurychle pustili do akce.

„Okamžitě jsme uzavřeli část náměstí a evakuovali jsme všechny z budovy soudu i ze státního zastupitelství, což bylo více než osm desítek lidí. Na místo byl povolaný psovod se svým čtyřnohým pomocníkem, specialistou na vyhledávání výbušnin. Uložení nástražného výbušného systému se nepotvrdilo a život se na píseckém náměstí i ve zmiňovaných objektech vrátil kolem patnácté hodiny zase do normálu,“ upřesnila informace policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

ČTĚTE TAKÉ: Policie na několik uzavřela budějcký park. Hledala prý ozbrojenou osobu

Policie se případem dále intenzivně zabývá a pracuje s poznatky, kterou povedou k dopadení pachatele. „Případ vyšetřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy,“ dodala mluvčí s tím, že pachateli hrozí až pět let za mřížemi. Samozřejmě bude muset uhradit veškeré náklady spojené se zbytečným zásahem.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky bomba, okresní soud, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nahlášená bomba vyklidila písecký okresní soud i státní zastupitelství  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.