Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Festivalový Kinematovlak zastavil v Českých Budějovicích. Ukáže se také v Písku

České Budějovice a Písek jsou dalšími stanicemi pestrobarevného Kinematovlaku. Tradiční pouť po českých městech odstartovalo letos „kino na kolejích“ ve Zlíně a do 2. června rozveze oblíbené dětské pohádky do deseti českých a jednoho zahraničního města. Speciální vagon s projekčním sálem tvoří součást doprovodného programu 57. ročníku Zlín Film Festivalu, vstup je zdarma.

Kinematovlak se již po čtrnácté stává mohutným maskotem, který dováží alespoň malou ochutnávku z dětského filmového festivalu i do jiných měst,“  uvedla výkonná ředitelka Zlín film festivalu Jarmila Záhorová. „Z bezprostředních reakcí dětí dobře víme, že tato část doprovodného programu patří k velmi vyhledávaným, což nás upřímně těší,“ dodala Záhorová.   

V Kinematovlaku se na českobudějovickém nádraží promítá od 9 hodin ráno a poslední projekce skončí v 15:30 hodin. Dopolední promítání jsou určena pro školy a školky, odpolední pro veřejnost. Pro všechny je vstup zcela zdarma. Na programu jsou osvědčené a oblíbené dětské pohádky jako „Krtkova dobrodružství”, „O víle Amálce", „Mach a Šebestová" a mnoho dalších.

Vlak plný zábavy, pohádek i poučení přináší malým divákům nevšední filmový zážitek. Kromě hlavní součástí vlaku, Kinovozu upraveného do podoby kinosálu, nechybí ani herna zvaná Vláček Hráček a Historický vagon, kde děti vidí, jak to kdysi na železnici vypadalo.

Kinematovlak je v Českých Budějovicích ještě zítra, v úterý 23. května. Další jeho jihočeskou zastávkou bude ve středu 24. května Písek.

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, Písek, Zlín, pohádka, kino, Mach a Šebestová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festivalový Kinematovlak zastavil v Českých Budějovicích. Ukáže se také v Písku  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.