Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: V Budějcích a Písku se otevřela kukuřičná bludiště. Nabízí zábavu pro děti i dospělé

Unikátní bludiště v kukuřici pro děti i dospělé nabízí interaktivní hru, hádanky a odměny. Navštívit můžete celkem 25 kukuřičných labyrintů po celé České republice, dvě najdete na jihu Čech. Každý je jedinečný s vlastním plánem cest a nachází se v něm naučná stezka s mnoha místními zajímavostmi z historie, přírody a ekologie. Návštěvníci s mobilním telefonem se mohou zúčastnit Mistrovství v bloudění.

Projekt kukuřičných bludišť reaguje na nedostatek dětských pohybových aktivit na čerstvém vzduchu. Využívá oblíbené hraní her s mobilem a sociální sítě k tomu, aby děti přiměl k zábavnému pohybu. Bludiště je však určeno také dospělým, kteří si mohou společně se zvídavými dětmi přečíst plno zajímavostí. Cílem je prohloubit v návštěvnících zájem o místa, kde žijí.

Každé bludiště je větší než jeden hektar a vešlo by se na něj i fotbalové hřiště. Je domovem rodinky Kukuřičáků, která provází děti i dospělé při putování labyrintem. „V bludišti se nachází 8 herních tabulí, které jsou potřeba jak pro hádanky, tak pro interaktivní hru na čas. Na každé herní tabuli je obrázek jednoho z Kukuřičáků: tatínek Otík, maminka Mína, Barča nebo Kubík. Každá z uvedených postaviček seznámí návštěvníka se zajímavostí v daném kraji. Pod zajímavostí se nachází hrací část. Hra pro nejmenší spočívá v uhádnutí tajenky, která prozrazuje název mazlíčka, který s nimi bydlí v labyrintu. Tajenka se skládá z 8 obrázků zvířat umístěných na herních tabulích, které musí návštěvník uhádnout a správné písmeno zapsat na kartičku, kterou dostane při vstupu. Za správnou tajenku, tedy uhádnutí všech 8 písmen, dostane každý odměnu, pěknou placku s Kukuřičákem. Kromě toho získáte za 5 návštěv jakéhokoliv bludiště další odměnu,“ popisuje Martin Trenz.

Bludiště můžete navštívit nejméně do konce září. Kromě Lidické třídy v Českých Budějovicích a Severní průmyslové zóny v Písku je najdete i v Brně, Jihlavě, Olomouci a dalších městech ČR. Podrobné informace najdete na internetových stránkách.

 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky bludiště, kukuřice, hry, kultura, České Budějovice, Písek, labyrint, Česko, naučná stezka, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Budějcích a Písku se otevřela kukuřičná bludiště. Nabízí zábavu pro děti i dospělé  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.