Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Písecká porodnice získá další ocenění

Porodnice písecké nemocnice získá v příštím týdnu další dvě ocenění vysokého standardu své péče. Certifikát za vstřícný přístup k rodičkám a Ocenění za vzornou spolupráci na projektu PPP (Přirozený Porod v Porodnici) předá vedení nemocnice Tomáš Raiter – řešitel projektů ve zdravotnictví. Do projektu PPP je porodnice Nemocnice Písek zapojena od roku 2014.

Projekt Přirozený Porod v Porodnici (PPP) realizují přední český web o těhotenství a mateřství Babyweb.cz a Kvalita očima pacientů – realizátor dlouhodobého projektu měření kvality zdravotní péče prostřednictvím zkušenosti a spokojenosti pacientů. Smyslem projektu PPP je šíření myšlenky, že v porodnici lze rodit přirozeně a přitom bezpečně, vlídně a s respektem k individuálním potřebám rodičky i novorozence, při zachování co nejpřirozenějšího a nejintimnějšího prostředí, s laskavou pozorností, jaká tomuto neopakovatelnému a jedinečnému okamžiku přísluší. Cílem projektu PPP je plošné zlepšení standardu porodní péče v Česku.

Pilotní projekt PPP v naší nemocnici probíhal v letech 2014 2015. V konkurenci 15 porodnic jsme se umístili na prvním místě ve spokojenosti rodiček. Každá maminka hlasovala pod svým unikátním přístupovým kódem, byla tedy vyloučena možnost ovlivnění výsledků neautorizovanými osobami. Personál mohl ovlivnit výsledky pouze poctivou zdravotnickou prací a empatickým přístupem k rodičkám. Výzkum zahrnoval 10 tisíc respondentek a 4,5 tisíce kompletních dotazníků,“ uvedl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

Písecká porodnice dlouhodobě pracuje na zlepšování služeb pro rodičky. Jde cestou odstranění sterility lékařského prostředí. „Naše porodnice dnes vypadá spíše jako zařízení hotelového typu než nemocnice. V minulém roce zde byly zrekonstruovány porodní sály, které jsou vybaveny moderními přístroji, novými lůžky a sedacími kouty. Rodičky si mohou vybrat i barvu sálu, která jim je příjemná. Nově byly zřízeny takzvané rodinné pokoje pro pobyt matek, otců nebo celých rodin společně po porodu. Rodina má k dispozici pokoje s komfortním sociálním příslušenstvím a wi-fi připojením. Jedná se v podstatě o plně vybavené apartmány s poskytováním služeb včetně například stravování formou minutek pro celé rodiny nebo zázemí pro příbuzné s prvky rodinné intimity. Nabízíme těhotenské předporodní kurzy a v rámci poporodní péče prosazujeme tzv. bonding – tedy přivinutí dítěte k tělu rodiče, který umožňujeme matkám i otcům po spontánním porodu, ale i po císařském řezu. Samozřejmostí je samotný lidský přístup k rodičkám, vyhovění jejich přání a pochopení jejich potřeb,“ upřesnil Michal Turek. primář Oddělení gynekologie a porodnice Nemocnice Písek.

V Písku se každoročně narodí téměř 900 dětí. Porodnice je certifikovaným intermediárním perinatologickým centrem (rodí se zde, anebo jsou sem transportovány nedonošené děti od 32. týdne).

Tisková zpráva

Štítky porodnice, nemocnice, Písek, projekt, Nemocnice Písek, Česko, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písecká porodnice získá další ocenění  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.