Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Děti na Prachaticku dostaly za vysvědčení nové hřiště

Na novém hřišti ukončily školní rok děti z obce Staré Prachatice – Ostrov. Místním dětem tak po mnoha letech odpadlo dojíždění do sousedních obcí. Při realizaci hřiště pomohla obci částka 260 tisíc korun, kterou získala od Nadace ČEZ.

Nové Oranžové hřiště vyrostlo na pozemku vedle sportovního hřiště a hasičské zbrojnice. Obec tím vyřešila problém s dojížděním dětí do okolních obcí. „V osadách Staré Prachatice a Ostrov doposud žádné dětské hřiště neexistovalo, přitom snaha o jeho vybudování byla iniciována místními občany již řadu let. Bylo tu pouze pískové sportovní hřiště, které však není vhodné pro malé děti a je využíváno zejména pro míčové hry jako malý fotbálek,“ popsal dosavadní možnosti trávení volného času nejmenších dětí Jiří Srch, referent odboru stavebně správního a regionálního rozvoje obce.

Za přispění Nadace ČEZ tak obec mohla pořídit herní prvky, lavičky, oplocení a pískoviště. „Pěkné hřiště pro trávení volného času by si zasloužily děti v každé obci. Nadace ČEZ je ráda, že může těm nejmenším i starším dětem na Prachaticku zpříjemnit prázdninové dny,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Tisková zpráva | Foto archiv obce

Štítky oranžové hřiště, ČEZ, děti, vysvědčení, okres Prachatice, Ostrov, Staré Prachatice, Srch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti na Prachaticku dostaly za vysvědčení nové hřiště  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.