Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vnoučata volají prarodičům o finanční pomoc. Případy podvodníků se množí

Případy, kdy se zloději snaží využít důvěřivosti seniorů, se množí. Stále častěji se snaží vylákat peníze pod legendou vnuka, který potřebuje půjčit. Dva takové případy se v minulých dnech staly i v jižních Čechách.

V polovině uplynulého týdne volal neznámý muž seniorovi z Táborska. Po telefonu se představil jako vnuk Jiří a začal dědu přesvědčovat, že kupuje byt a chybí mu k doplacení celé částky 100 tisíc korun. A pokud peníze má, přijel by si je ihned vyzvednout.

„Senior naštěstí již nijak do telefonu nereagoval, a tak ještě mazaný vnouček přislíbil, že se ozve druhý den. Samozřejmě se jednalo o snahu ze seniora vylákat peníze. Jako pokus trestného činu podvodu vše prověřují policisté a kriminalisté,“ popisuje mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Podobný pokus o podvod se odehrál den nato v Prachaticích, kde „vnuk“ rovněž telefonicky oslovil seniorku a žádal 40 tisíc korun. „Seniorka však byla ve střehu a oznámila vše policistům,“ dodává Matzner.

Foto freegreatpicture.com

Štítky podvodníci, policie, senioři, peníze, Jihočeský kraj, okres Tábor, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnoučata volají prarodičům o finanční pomoc. Případy podvodníků se množí  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.