Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na řízení auta neměl věk, přesto za volant usedl. Havaroval a zranil sebe i spolujezdce

Nezkušenost za volantem se vymstila. I když věkově ještě nedorostl, usedl do osobního auta na místo řidiče a havaroval. Na silnici u Vimperku nezvládl průjezd zatáčkou, dostal smyk a s autem skončil mimo silnici, kde se vůz převrátil na střechu. Zranění utrpěla celá dvoučlenná posádka, řidiče přepravil do nemocnice vrtulník, spolujezdce sanita.

K dopravní nehodě na místní vimperské komunikaci, ve směru jízdy Skláře - Vimperk vyjížděli policisté ve středu 4. října večer. Vážnou havárii má s největší pravděpodobností „na triku" řidiř osobního automobilu Škoda Forman. Ten se po průjezdu levotočivou zatáčkou dostal na krajnici, kde dostal smyk a auto se pak mimo silnici převrátilo na střechu. 

„Při dopravní nehodě utrpěl řidič přesně nezjištěná zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice. Jeho spolujezdec, který nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem byl také zraněn a do nemocnice ho převezla sanita," řekla policejní mluvčí Martina Joklová. 

Dopravní policisté zjistili, že řidičem je osoba mladistvá, která nemá k řízení oprávnění. Provedená orientační dechová zkouška vyloučila alkohol u řidiče i u spolujezdce.

„Řidiče, spolujezdce a zároveň i majitele vozidla, který mladistvému vozidlo půjčil, přestože věděl, že nevlastní řidičský průkaz, bude projednávat přestupková komise ve správním řízení. A čekají je nemalé sankce," podotkla Joklová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, zranění, mladistvý, policie, silnice, nemocnice, Vimperk, Skláře, Škoda Favorit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na řízení auta neměl věk, přesto za volant usedl. Havaroval a zranil sebe i spolujezdce  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.