Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žena z Prachaticka zpronevěřila více než půl milionu korun. Posvítili si na ni kriminalisté

Více než půl milionu korun zpronevěřila osmačtyřicetiletá žena z Prachaticka. Jako jednatelka jedné firmy odebírala zboží od prodejce autodílů, ale k proplácení faktur už se neměla.

Českobudějovičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání osmačtyřicetileté ženy z Prachaticka, která je důvodně podezřelá ze spáchání přečinu zpronevěra. Té se měla pravděpodobně dopustit v letech 2012 až 2014, když jako jednatelka jedné společnosti, nakupovala na základě smlouvy, zboží od prodejce autodílů.

Trestně stíhaná žena měla proplácet faktury za odebraný materiál, což ale nedělala. Postupně se jednalo o bezmála dvacet neproplacených faktur v hodnotě převyšující 570 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na opakované urgence žena nepatrnou část dluhu uhradila, ale zbytek peněz je takzvaně v nedohlednu. „Jak se podařilo kriminalistům prokázat, většinu odebraného materiálu si žena měla ponechat pro svou potřebu. Momentální dluh byl vyčíslen na více než 543 tisíc korun," dodal Bajcura. s tím, že žena je trestně stíhána na svobodě.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky zpronevěra, stíhání, žena, faktura, policie, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Prachaticka zpronevěřila více než půl milionu korun. Posvítili si na ni kriminalisté  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.