Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Střední zdravotnický personál strakonické nemocnice dostal přidáno

O dotaci z programu ministerstva zdravotnictví na podporu nelékařských zdravotnických pracovníků si prostřednictvím Jihočeského kraje zažádala strakonická nemocnice. Ale kvůli velké administrativní zátěži se dotační injekce do špitálu dostane až ke konci roku. Ovšem střední zdravotničtí pracovníci strakonické nemocnice nemusí smutnit, přidáno dostali už od července.

„Každý zdravotnický pracovník, který vykonává nelékařské povolání bez odborného dohledu a je zařazený do třísměnného nebo nepřetržitého pracovního režimu v Nemocnici Strakonice, obdržel mzdový výměr s přiznáním příplatku ve výši dvou tisíc korun. Ostatní nelékařští zaměstnanci zabezpečující stálý provoz dostali jeden tisíc korun,“ uvádí předseda představenstva strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

Vedení strakonického špitálu vyčlenilo mzdové prostředky ze svého rozpočtu ve spolupráci s Jihočeským krajem. Podpořilo i zdravotnické pracovníky, kteří zabezpečují nepřetržitý provoz, ale nesplňují kritéria dotace.

„K tomuto vstřícnému kroku vedení přistoupilo z důvodu podpory a stabilizace personálního zabezpečení zdravotnických služeb v nepřetržitém režimu,“ říká Tomáš Fiala. „Chtěl bych touto cestou poděkovat všem lidem v naší organizaci za práci, kterou pro nemocnici vykonávají. Především děkuji zaměstnancům, že zvládají a zabezpečují své činnosti bez provozního omezení v době personálního oslabení na pracovištích," dodává Fiala s tím, že vedení nemocnice bude nadále hledat možnosti pro navyšování mezd.

Autoři

Štítky nemocnice, Strakonice, mzda, zdravotník, personál, zdravotnický pracovník, Jihočeský kraj, Tomáš Fiala, Nemocnice Strakonice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední zdravotnický personál strakonické nemocnice dostal přidáno  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.