Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice Strakonice nabídne specializované pneumologické vyšetření

Ve středu 20. září se Nemocnice Strakonice připojí ke Světovému týdnu idiopatické plicní fibrózy. Plicní ambulance nabídne veřejnosti možnost specializovaného pneumologického vyšetření. Zájemcům bude provedeno vyšetření plicních funkcí a skiagram hrudníku s následnou konzultací u lékaře.

Idiopatická plicní fibróza je onemocnění nejasné příčiny, při kterém dochází k postupné přestavbě jemné struktury plicní tkáně na vazivo. Jde o onemocnění převážně vyššího věku, které se nejčastěji projevuje námahovou dušností nebo kašlem.

„Pacient se zadýchá při chůzi do kopce či schodů, při pokročilém onemocnění ale může mít pocit nedostatku vzduchu také při běžných denních činnostech, chůzi po rovině nebo i v klidu. Častá je únava, nevýkonnost a někdy též hubnutí,“ říká primářka Plicního oddělení Nemocnice Strakonice Alena Dvořáková.

Včasné odhalení relativně vzácného onemocnění přispívá k lepší prognóze pacientů díky možnosti zahájení terapie novými léčivými přípravky, které zpomalují progresi onemocnění.

Autoři

Štítky Nemocnice Strakonice, a.s., nemoc, Alena Dvořáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Strakonice nabídne specializované pneumologické vyšetření  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.