Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při tragické nehodě u Volyně zemřel senior

Tragická dopravní nehoda se stala dnes, ve středu 18. října, před desátou hodinou dopoledne na silnici mezi Litochovicemi a Volyní na Strakonicku. Při havárii zemřel sedmdesátiletý řidič osobního auta, který se při předjíždění traktoru čelně srazil s protijedoucím vozidlem.

Sedmdesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Felicia jel po silnici II. třídy ve směru od Volyně do Litochovic. U Nišovic začal předjíždět traktor, ale čelně se střetl s protijedoucím vozidlem Ford Fokus jedoucím ve směru od Litochovic.

„Senior za volantem felicie utrpěl velmi vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehl," uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

„Starší muž, který řídil felicii, byl po střetu v bezvědomí a došlo u něj k zástavě oběhu. První pomoc se mu pokoušeli poskytnout ještě před příjezdem záchranářů svědkové události, kteří zahájili srdeční masáž. Zdravotníci na jejich snahu navázali rozšířenou resuscitací. Přes veškerou snahu se nepodařilo zraněného oživit, zemřel na následky vícečetných poranění přímo na místě nehody," upřesnila informace mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková. Ve druhém vozidle utrpěla lehké zranění mladá žena. 

Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému. Silnice byla asi tři hodiny uzavřena. „Policisté dopravu odkláněli objízdnou trasou," připomněla mluvčí Nováková.

Předjížděný traktorista z místa dopravní nehody odjel, aniž by vyčkal na přjezd policie. „Řidič traktoru se posléze policistům přihlásil a podal k události své vysvětlení," uvedla mluvčí Nováková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, řidič, smrt, policie, Volyně, traktor, Litochovice, okres Strakonice, Škoda Felicia, Ford Motor Company, Nišovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při tragické nehodě u Volyně zemřel senior  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.