Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při vážné dopravní nehodě u Plané nad Lužnicí se zranilo sedm lidí. Zasahoval i vrtulník

Sedm lidí se zranilo při srážce dvou osobních aut v pondělí ráno na křižovatce sjezdu z dálnice D3 a silnice druhé třídy u Plané nad Lužnicí. Řidička Opelu Meriva tam s největší pravděpodobností nedala přednost projíždějící felicii.

Střetla se dvě osobní auta, a to Opel Meriva, přijíždějící po sjezdu D3 ve směru od Českých Budějovic, a Škoda Felicia, projíždějící po silnici druhé třídy od Plané nad Lužnicí ve směru na Chýnov.

Následkem nárazu došlo ke zranění všech členů posádek vozu, pěti mužů ve felicii a ženy i muže v merivě. Žena utrpěla středně těžké zranění a byla z místa nehody transportována leteckou záchrannou službou do českobudějovické nemocnice. Ostatní muži pak utrpěli naštěstí pouze lehká poranění.

„Prvotní příčinou této vážné nehody se jeví nedání přednosti v jízdě ze strany řidičky opelu,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Při dopravní nehodě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Hmotná škoda na automobilech a poškozených svodidlech byla předběžně odhadnuta na zhruba 81 tisíc korun. „Všechny skutečnosti nehody jsou předmětem následného šetření táborských dopravních policistů," dodal mluvčí.

Autoři | Foto HZS, PČR

Štítky Planá nad Lužnicí, Škoda Felicia, Opel Meriva, Nemocnice České Budějovice, Opel, České Budějovice, Chýnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při vážné dopravní nehodě u Plané nad Lužnicí se zranilo sedm lidí. Zasahoval i vrtulník  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.