Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po požáru v Opařanech zůstala škoda jeden a půl milionu

Noční požár v Opařanech na Táborsku zaměstnal včera profesionální i dobrovolné hasiče. Na zařízení a majetku vznikla velká škoda. Díky hasičům se podařilo zachránit rodinný dům.

Požár byl na tísňovou linku 112 ohlášen v noci na Velký pátek v 1:52 v noci. Zasahovali profesionální hasiči ze stanic Tábor a Milevsko, poplach byl vyhlášen jednotce místních dobrovolných hasičů. Požár byl původně ohlášen jako požár dílny. Ta byla v době příjezdu hasičů požárem komplet zasažena,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Po prohledání místa zjistili hasiči, že požár zasáhl i do střechy navazujícího rodinného domu. „Přibližně po čtvrt hodině jednotky dostaly požár pod kontrolu a velitel zásahu ve 2:20 nahlásil lokalizaci. Dohašování pak zasahujícím hasičům zabralo další hodinu a půl. Zcela uhašen byl požár několik minut před 4. hodinou ranní,“ dodala Matějů s tím, že vyšetřovatel HZS ve spolupráci s policií vedle vzniklé škody na dílně i střeše stanovil výši uchráněného majetku také na jeden a půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Štítky požár, Opařany, okres Tábor, Velký pátek, Tábor, Milevsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po požáru v Opařanech zůstala škoda jeden a půl milionu  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.