Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nova Cup v Táboře nabídne ojedinělé trasy pro děti a dospělé

Již zítra hostí jižní Čechy další díl seriálu Nova Cup - Kalas Tábor. Tábor je čtvrtou destinací, která nabídne kvalitní zázemí v areálu Komora, kde je ideální prostor pro strávení sportovního dne a navození pohodové letní nálady.

V Komoře odstartují v 10 hodin dětské závody pro ty nejmenší. V pravé poledne se pak vydají na dvě dobrodružné trasy ti odvážnější. Kratší trasa, tradiční Nova jízda, jež láká především rodiny s dětmi, měří 26 kilometrů. Pro ty fyzicky zdatnější bude připravená trasa Tábor Bike Classic s délkou 53 kilometrů.

Účastníci vyjedou z areálu na Babí horu a dále do Čelkovic, kde jsou úžasné výhledy na historickou část města Tábora. Další výzvou trati bude lesní areál Pintovka, který prověří fyzickou zdatnost všech jezdců. Trať vede údolím řeky Lužnice s technickými pasážemi včetně průjezdu jeskyní. Bikeři se dostanou až do blízkosti historické zříceniny hradu v Příběnicích a přes lesy a louky se budou vracet zpět do areálu Komora. Zde dokončí svou misi na části cyklokrosové trati a finiš je na tolikrát prezentované cílové rovince, kde Zdeněk Štybar vybojoval v roce 2010 zlatou medaili v cyklokrosu.

Pro nejlepší tři v kategorii budou tradičně připraveny hodnotné ceny včetně pamětní medaile. Vítězové kategorie starších žáků a žákyň na Nova jízdě získají sportovní kameru NiceBoy, od Kamerov.cz. Stejně tak budou oceněni junioři a juniorky na trase Tábor Bike Classic.

 Velkým lákadlem jsou pro všechny oceněné výrobky značky metaXtren podporující výkonnost a regeneraci před fyzickou aktivitou. Na své si přijdou i milovníci piva, když se opět na všechny oceněné dostane havlíčkobrodské pivo značky Rebel.

Vítězové v kategorii Open si přijdou na bohaté prize money v celkové částce 15 000 Kč. Vítěz si odnese finanční odměnu 5 000 Kč. Na další v pořadí čeká: 3 000 Kč, 2 000 Kč, 1 000 Kč a 500 Kč. Nejrychlejší ženy získají prémie v hodnotě první 2 000 Kč, druhá 1 000 Kč a třetí 500 Kč.

Zajímavým víkendovým zpestřením je i samotná lokalita závodu, město Tábor. Historické jádro města je památkovou rezervací a je regionálním centrem turistického ruchu. Lákadlem pro návštěvníky je zejména historie husitského hnutí. Pokud se tak již v Táboře ocitnete, nezapomeňte si alespoň některé památky prohlédnout. Jistě nebudete litovat!

Seriál Nova Cup pokračuje těmito závody:

KALAS TÁBOR - 8. 7. 2017
METAXTREN KRKONOŠE - 26. 8. 2017
NOVA CUP MIKULOV - 16. 9. 2017
MITAS GOČÁROVY SCHODY - 28. 9. 2017

Více informací o závodě na www.novacup.cz.

Tisková zpráva

Štítky Nova Cup, cyklistika, Kalas, komora, TV Nova, Tábor, Jihočeský kraj, Zdeněk Štybar, Husitství, Babí hora, Trelleborg Wheel Systems Czech Republic a.s., Lužnice, Příběnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nova  Cup v Táboře nabídne ojedinělé trasy pro děti a dospělé  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.