Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve věku 73 let zemřel herec Jiří Datel Novotný, doktor z Návštěvníků a táborský rodák

Ve věku 73 let zemřel herec Jiří Datel Novotný, známý nejen z Divadla Semafor, ale také třeba z televizního seriálu Návštěvníci. Uvedl to ve středu server iDnes.cz s odvoláním na ředitele Semaforu Jiřího Suchého. Narodil se v Táboře.

V Semaforu Novotný působil 28 let, do roku 1997. Také poté s divadlem spolupracoval, režíroval představení Pět strun či Patero důvodů pro voo doo. Poprvé hrál v Kytici, poté se objevil v představeních Čarodějky, Člověk z půdy, Smutek bláznivých panen či Vetešník. Zpíval také na albu Kytice.

Před kamerou se Novotný prosadil v seriálu Návštěvníci po boku Dagmar Patrasové a Josefa Dvořáka, natočil filmy Zánik samoty Berhof či ... a zase ta Lucie. Působil i jako moderátor televizních pořadů Rodinná pošta či Studio Jezerka, podílel se na dokumentárních sériích GEN či Cestománie.

Napsal vzpomínkové knihy na Jiřího Šlitra – Ďábel z Vinohrad a na Jiřího Grossmanna – Závidím či scénář šestidílného cyklu Semafor.

Foto Česká televize / Miloš Schmiedberger | Zdroj ČTK

Štítky Jiří Datel Novotný, Divadlo Semafor, herec, Jiří Suchý, Tábor, Dagmar Patrasová, Josef Dvořák, Člověk z půdy, Jiří Šlitr, Jiří Grossmann, Zánik samoty Berhof, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve věku 73 let zemřel herec Jiří Datel Novotný, doktor z Návštěvníků a táborský rodák  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.