Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na dva muže se převrátily traktory. V rozmezí jedné hodiny, na dvou místech jihu Čech

Jako vejce vejci jsou si podobné nešťastné události, ke kterým ve středu 20. září odpoledne vyjížděli jihočeští záchranáři. V rozmezí jedné hodiny na dvou místech jihu Čech zavalil traktor muže. Oba utrpěli velmi vážná zranění, jsou v péči lékařů českobudějovické nemocnice.

První nehoda se stala krátce po 15. hodině u Řemíčova na Táborsku. Na místo okamžitě vyrazila výjezdová skupina Zdravotnické záchranné služby Mladá Vožice a vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby z Bechyně.

„Devětadvacetiletý muž byl zaklíněný pod traktorem. Muže se podařilo vyprosti ještě před příjezdem hasičů. Zasahující lékař u něj zjistil závažné poranění v oblasti břicha a pánve. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl muž ve velmi vážném stavu transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.


U Řemíčova na Táborsku zavalil traktor devětadvacetiletého muže. Ve vážném stavu zraněného transportoval do českobudějovické nemocnice vrtulník.

Neuběhla ani hodina záchranáři vyjížděli k Horní Stropnici, kde traktor zavalil šestačtyřicetiletého muže. „Ke zraněnému okamžitě vyjela lékařská posádka Zdravotnické záchranné služby Trhové Sviny. Muž byl při vědomí, při nehodě utrpěl středně závažné poranění v oblasti břicha a pánve. Zdravotníci zraněného uložili do vakuové matrace a podali nezbytné léky. Muž byl letecky transportován na traumacentrum českobudějovické nemocnice,"  upřesnila informace Petra Kafková.

ČTĚTE TAKÉ: Na Českobudějovicku zavalil bagr ošetřovatele dobytka. Muž zraněním na místě podlehl

Na jihu Čech jsou to za poslední týden už tři obdobné případy. Ten první se stal v pátek 15. září, kdy se v Dobšicích na Českobudějovicku převrátil malý bagr, ze kterého vypadl ošetřovatel dobytka. Stroj muže zavalil a ten na místě zemřel.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky traktor, zranění, vrtulník, muž, Nemocnice České Budějovice, Česko, okres Tábor, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Bechyně, Mladá Vožice, okres České Budějovice, Horní Stropnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dva muže se převrátily traktory. V rozmezí jedné hodiny, na dvou místech jihu Čech  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.