Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeská firma roku vyrábí v Táboře dětské oblečení a látkové pleny

Firmou roku v Jihočeském kraji se stala táborská společnost Unuodesign, která vyrábí dětské oblečení a látkové pleny. Nejlepším jihočeským podnikatelem je Věra Vávrová, která ve Vimperku šije košile značky Vavi. Krajské vítěze v Českých Budějovicích zvolila porota, která vybírala ze 470 firem a živnostníků. Do finále jich v každé kategorii prošlo deset. V České republice se letos do soutěže přihlásilo přes 6600 firem a živnostníků.

„Unuodesign bude mít letos obrat pětačtyřicet milionů korun," uvedla majitelka společnosti Petra Plemlová. Vzory na látkách si vymýšlí sama, poté je nechává tisknout. Vytváří i videa s návody na šití, píše vlastní blog.

„Podnikání jsem začala doma z obýváku, a když jsem viděla, že by se tím dalo reálně vydělat, pustila jsem se do toho naplno. Největší motivací pro mne byly mé čtyři děti, které jsem musela uživit, a chtěla jsem pro ně zajistit co nejlepší budoucnost," řekla Plemlová, která podniká dva roky a má čtyřicet zaměstnanců. Chce expandovat i do zahraničí.

Podle porotkyně Silvie Pánkové se v případě Unuodesign jedná o silný obchodní a podnikatelský příběh. „Patrné je osobní zapálení a srdce, které Petra Plemlová do podnikání dala. Má jednoznačně výborný hospodářský výsledek," dodala Pánková.

Košile z Vimperku nosí bývalý prezident Václav Klaus

Vimperská textilní firma Vavi vyrobí denně 120 až 130 košil. Mezi její klienty patří například Václav Klaus, Jiří Suchý, olympionici či firma Bosch. Firma příští rok začne stavět novou továrnu. „U každé naší košile víme, jak má vypadat, holky ví adresně, pro koho je. A opravdu nás to baví," tvrdila Věra Vávrová, která košile Vavi ve Vimperku šije.

Firma funguje od roku 1990, kdy ji založila vyučená dámská krejčová Vávrová, která v letech 1972 až 1989 pracovala ve vimperské textilce Šumavan. Vavi má osmnáct zaměstnanců, loni zdvojnásobila tržby na 9,6 milionů korun.

Vítězové postupují do celorepublikového finále

Loni se firmou roku na jihu Čech stal Kovostroj Bohemia z Týna nad Vltavou, živnostníkem roku tesař a truhlář Martin Křivánek z Holubova na Českokrumlovsku.

Vítězové krajského kola postupují do celorepublikového finále, které bude 6. prosince v Praze na Žofíně.

V roce 2015 zvítězila v celostátním finále živnostníků Rehana Ježková z Tábora, která šije oblečení a doplňky pro maminky, jež nosí děti v šátcích. Soutěž za jedenáct let absolvovala řada dnes uznávaných firem, například výrobce nemocničních a pečovatelských lůžek Linet nebo firma vyvíjející bezpečnostní software Avast.

Foto firmaroku.cz | Zdroj ČTK

Štítky firma, živnostník, vítěz, Jihočeský kraj, oblečení, košile, finále, Tábor, Vimperk, Česko, Petra Plemlová, UNUODESIGN, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská firma roku vyrábí v Táboře dětské oblečení a látkové pleny  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.