Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přepadení z Horusic vypovídali přes video, aby útočníky nepotkali

Prostřednictvím videokonference vypovídali dnes, v úterý 21. listopadu, před soudem lidé, kteří přežili brutální útok na rodinnou firmu v Horusicích na Táborsku.

Pětičlenná skupina cizinců předloni v září podle obžaloby zaútočila na osm lidí, z nichž dva zemřeli v nemocnici na následky těžkých zranění. Vypovídající dnes seděli v jiné místnosti, protože se nechtěli s útočníky setkat. Ve výpovědích zaznívalo, že přepadení se odehrálo velmi rychle.

Před soudem stojí dva z pěti obžalovaných, kterým hrozí až doživotní vězení. Po zbylých třech pátrá policie.

ČTĚTE TAKÉ: Soud v Táboře začal řešit případ dvojnásobné vraždy v Horusicích

Jeden z postižených v září 2015 vozil dva zaměstnance firmy, která se zabývá výrobou náhradních dílů do historických motocyklů, do nedaleké Lomnice nad Lužnicí.

„Byl to otec se synem a ani jeden z nich neměl řidičský průkaz," uvedl dnes před táborským soudem. Vzpomíná si, že večer, kdy skupina firmu přepadla, se mu hned něco nezdálo. Z dílny totiž zaslechl sténání. Domníval se, že má zdravotní problémy majitel společnosti, který předtím prodělal infarkt.

„Přichvátl jsem, abych se podíval, co se děje a případně mu pomohl. Jenže jsem nestihl vidět vůbec nic, někdo mě povalil na zem, bylo to hrozně rychlé," vylíčil u soudu.

Obžalovaní cizinci, kteří včera a dnes vypovídali před soudem, shodně tvrdí, že na lidi ve firmě neútočili. Připouští, že je lákala vidina zisku peněz, které ve firmě byly. Útočníci nakonec odcizili 328 tisíc korun v hotovosti. Oba obžalovaní prohlašují, že surový útok na poškozené má na svědomí někdo ze tří dalších cizinců, po nichž policie pátrá. Podle žalobkyně gang mimo jiné bil napadené železnou tyčí nebo kovovým výfukem.

Zranění nepřežili majitel firmy a jeho švagr. Policisté po útočnících dlouho pátrali, vyslechli šest stovek lidí a letos v březnu oznámili, že obvinili dva cizince z dvojnásobné vraždy.

Táborský soud bude případ řešit také ve středu 22. a v pátek 24. listopadu.
 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky soud, vražda, Horusice, obviněný, okres Tábor, Tábor, Lomnice nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přepadení z Horusic vypovídali přes video, aby útočníky nepotkali  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.