Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KOČIČÍ OKÉNKO: Mňoukající bojovníci hledají nové domovy

Čtyři různé kočky a čtyři zcela odlišné příběhy. Všechny však mají něco společného. Velké zdravotní problémy na začátku a pomalá, avšak účinná rekonvalescence. Nejen takoví však mohou být vaši noví zvířecí společníci. Spoustu jiných kočičích mazlíků je možné si adoptovat z depozit rozmístěných v okolí Českých Budějovic.

Pokud vás zaujme příběh některého z uvedených mňoukajích mazlíků nebo byste si jen rádi adoptovali nového kočičího přítele, neváhejte navštívit webové stránky Kočky ČB nebo facebookovou stránku Kočky České Budějovice, kde budete moci nalézt velký výběr koček nabízených k adopci a taktéž zde získáte podrobnější informace.

Alfasamec Eda

Eda je polodlouhosrstý elegán s velmi ojedinělým zbarvením. Zatím se v útulku příliš nekamarádí, což je s největší pravděpodobností způsobeno stresem z veterinárních procedur, které prodělal, a také z ostatních depozitních kočiček, na které ještě není zvyklý. Svou velikostí a silou v mnohém Edík převyšuje své vrstevníky. Povahou se jedná o alfasamce, do adopce může tedy být nabízen pouze jako kočičí jedináček. Potřebuje své vlastní teritorium a páníčka, jehož pozornost bude věnována pouze jemu. V jídle je nevybíravý, záchůdek zvládá bez problémů. V blízké době je plánována kastrace. Eda tedy bude pro nové majitele dostupný začátkem června, kdy už nebude absolvovat léčebné procedury.

Nenáročná Bosorka

Nádherné, mazlivé, hravé a upovídané kotě, přesně taková je roční kočičí slečna Bosorka. Je vděčná za teplo domova a plnou mističku. Momentálně neexistují jiné věci, které by jí potěšily více. Je velmi čistotná a s chutí se pouští do jakékoliv nabídnuté bašty. Aktuálně je v léčení se silnou rýmou. Po zaléčení bude vykastrována a bude moci odejít do nového domova, po kterém už dlouho touží. Ve svém novém domově by jistě uvítala dalšího kočičího partnera, aby měla společníka na dovádění. Bosorce se nejvíce líbí v bytech, a tak by bylo nejvhodnější, kdyby i svůj nový domov nalezla v bytě.

Bojovník Hubert

Jedná se o velice mazlivého a milého kocoura, které má však před sebou ještě dlouho cestu rekonvalescence. Prvotní vyšetření ukázalo, že ač jde o mladého jedince, jeho chrup je přímo v tristním stavu – poslední zbývající zoubky bude nutné později vytrhat, jelikož by mu v budoucnosti život neusnadňovaly, právě naopak. Dále bylo zjištěno, že pravděpodobně prodělal zlomeninu žebra, které naštěstí správně srostlo. Bříško měl plné červů a byl hodně podvyživený. Zkrátka to neměl z počátku vůbec jednoduché. V první fázi mu byla nasazena antibiotika s tím, že ostatní problémy se budou řešit později. V depozitu se tak pomalu dává dohromady a k adopci bude až po úplném doléčení, což zaměstnanci depozita doufají, že nebude dlouho trvat.

Těhotná Rusalka

Kočička Rusalka je velmi originálně zbarvená – její hlavička má černou barvu, zatímco zbytek těla je rezavý. Navíc disponuje krásnou a hebkou srstí, kterou je radost si pohladit. Jedná se o nastávající maminku. Podle veterinárního vyšetření se lze těšit na jedno, či dvě nová koťátka. Holčička je to neuvěřitelně vděčná. Nejspíše si uvědomuje, že v útulku našla bezpečné zázemí pro svá koťata. Je čistotná a stále velmi hladová. Vzhledem k tomu, že se nachází v těhotenství, se není čemu divit, a proto na ní v útulku s jídlem rozhodně nešetří. Po odchování koťátek bude vykastrována a poté bude moci odejít do nového domova. Stejně jako její kamarádka Bosorka je vhodná pouze do bytu.

Autoři

Štítky domov, adopce, kočka, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOČIČÍ OKÉNKO: Mňoukající bojovníci hledají nové domovy  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.