Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezinárodní auditoři: Temelín splňuje nové normy v ochraně životního prostředí

Nová opatření, která Temelín zavedl k ochraně životního prostředí, kontrolovali v těchto dnech odborníci z mezinárodní auditorské společnosti Det Norske Veritas. Podle auditorů Temelín chrání životní prostředí v souladu s novými mezinárodními normami, které platí od začátku letošního roku. Jihočeská jaderná elektrárna tak i letos obhájila prestižní ekologický certifikát.

Mezinárodní auditory především zajímalo, jak v Temelíně nakládají s vodami a jak jsou připraveni na případné úniky technologických látek. Kontrolovali například stav záchytných jímek pro úniky ropných látek nebo přívodní řady surové vody. Podle auditorů má Temelín vodní hospodářství na velmi vysoké úrovni. „Temelín kontrolujeme pravidelně a jsme zvyklí na vysoký standard. Od začátku roku ale platí v oblasti ochrany životního prostředí nová mezinárodní norma. V Temelíně se s naplněním nových podmínek vypořádali velmi dobře,“ zhodnotil Vlastimil Pejčoch, vedoucí týmu z mezinárodní auditorské společnosti Det Norske Veritas.

Ročně ČEZ v Temelíně do oblasti ochrany životního prostředí investuje desítky milionů korun. „Ochrana životní prostředí je důležitou součástí provozu elektrárny. Proto i tuto oblast neustále zlepšujeme. Letos jsme například zahájili důležité modernizace přívodních a odpadních vodovodních řadů nebo rozsáhlou úpravu čističky odpadních vod,“ uvedl konkrétní příklady ředitel temelínské elektrárny Bohdan Zronek.

Elektrárna Temelín je držitelem certifikátu systému řízení ochrany životního prostředí (EMS certifikát) od roku 2004. Na jihu Čech patří mezi deset firem, které podle auditorů Det Norske Veritas splňují požadavky mezinárodní ekologické.

Štítky Temelín, audit, ochrana životního prostředí, ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín, Ems AG, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní auditoři: Temelín splňuje nové normy v ochraně životního prostředí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.