Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budvar staví nové logistické centrum. Chce pokořit hranici dvou milionů hektolitrů vyrobeného piva za rok

Budějovický Budvar staví nové logistické centrum a letos investuje zhruba 730 milionů korun. Až v roce 2018 stavba skončí, zlepší se dopravní situace v budějcké Kněžskodvorské ulici, kde podnik sídlí. Do roku 2021 také vznikne nová stáčírna lahví, zvětší se kapacita sklepů a varny.

Objem prodaného piva Budvaru se loni zvýšil. V roce 2015 se prodalo 1,6 milionu hektolitrů, přesná čísla za loňský rok podnik zatím nezveřejnil. Pivovar nyní dočasně vede jeho ekonomický ředitel Petr Žáček poté, co loni rezignoval Jiří Boček. Ministerstvo zemědělství bude vybírat nového ředitele až ze tří kandidátů, které mu doporučí komise.

„Budvar dosáhl hranice svých výrobních a logistických kapacit již v roce 2015, kdy objem prodaného piva dosáhl hranice 1,6 milionu hektolitrů. Objem prodaného piva se zvýšil i v roce 2016 a dosáhl historického maxima. Číslo zatím zveřejňovat nebudeme," uvedl pro ČTK mluvčí Budvaru Samec. Nárůst označil za dlouhodobý trend, za posledních deset let se výstav pivovaru zvýšil o 40 procent, za posledních šest let z 1,25 milionu na 1,6 milionu hektolitrů.

Do roku 2020 investuje Budvar dvě miliardy korun. Rozvojové investice spustil už loni, chce zvýšit výrobní a logistické kapacity, aby mohl překonat hranici dvou milionů hektolitrů vyrobeného piva ročně. První projekt zaměřený na přetlačné tanky - tlakové nádoby určené pro přípravu piva - o objemu deset tisíc hektolitrů už skončil, teď se staví nové logistické centrum s kapacitou téměř 20 tisíc paletových míst.

Do roku 2021 také vznikne nová stáčírna lahví, zvětší se kapacita sklepů a varny. Investice zrychlí distribuci piva v Česku i v zahraničí.

Až v roce 2018 skončí stavba logistického centra, zlepší se podle mluvčího dopravní situace v Kněžskodvorské ulici, kde Budvar sídlí. „Součástí centra totiž bude sedmdesát parkovacích míst pro zaměstnance pivovaru uvnitř areálu, tím se uvolní parkovací místa v okolních ulicích pro veřejnost," řekl Samec. Zároveň se přeprava mezi oběma areály pivovaru přesune na silniční most a technologickou lávku, které Kněžskodvorskou ulici překlenou. Tubus lávky se v březnu sestaví na zemi a na pilíře ji umístí jeřáb s nosností 500 tun.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Budějovický Budvar, pivo, pivovar, Jiří Boček, Ministerstvo zemědělství České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar staví nové logistické centrum. Chce pokořit hranici dvou milionů hektolitrů vyrobeného piva za rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.