Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výborná čísla zdobila jihočeské nemocnice i v loňském roce

Jihočeské nemocnice mohou rok 2016 prohlásit za úspěšný. Vyplývá to z loňských čísel sedmi krajských zdravotnických zařízení. Výroční zprávy a účetní závěrky projednaly představenstva nemocnic na svých posledních zasedáních.

Nemocnice spravované Jihočeským krajem se v uplynulém roce znovu dostaly do kladných čísel. Od roku 2008 tak pokračují v nastoleném trendu. V součtu dává jejich výsledek hospodaření zisk téměř 70 milionů korun, přičemž nejvíce se na tom podílela Nemocnice České Budějovice. Její zisk po zdanění činí přes 53 milionů korun. Z vlastních zdrojů investovala přes 268 milionů korun, všechny jihočeské nemocnice pak dohromady více jak 570 milionů korun.

Nadále se ukazuje, že jsme zvolili dobrou cestu. Jihočeské nemocnice se vyhřívají v popředí českých zdravotnických zařízení, což je zásluha všech zaměstnanců v čele se zkušenými odborníky na správných místech. Jejich práce výrazně pomáhá k ekonomickému zdraví všech nemocnic,“ skládá pochvalu předseda představenstva holdingu Jihočeské nemocnice Martin Bláha.

Jenom tak mohou mít lékaři a zdravotní sestry nadstandardní mzdové podmínky. Například průměrná mzda lékaře přesahuje v Nemocnici Český Krumlov částku 81 tisíc korun. Podobně je na tom i českobudějovická nemocnice, kde je průměrná mzda lékařů včetně ředitelů zdravotnických oborů pouze o několik desítek korun nižší.

Na nadprůměrné finance si přijdou v jihočeských nemocnicích i zdravotní sestry. Průměrná mzda přesahuje v Nemocnici České Budějovice, která je rozsahem poskytované péče největší, částku 30 tisíc korun. Podobně jsou na tom i ostatní zdravotnická zařízení Jihočeského kraje.

Výborná čísla a pozitivní ohlasy z řad personálu a pacientů se následně projevují v celorepublikových žebříčcích organizace HealthCare Institute. Jihočeské nemocnice se v nich pravidelně objevují na předních příčkách, českobudějovická nemocnice se dokonce v roce 2015 stala Nemocnicí České republiky. V loňském roce skončila druhá, hned za ní Nemocnice Jindřichův Hradec. Čtvrté místo patřilo Nemocnici Prachatice, pátá byla Nemocnice Písek.

Do holdingu Jihočeské nemocnice patří osm krajských zdravotnických zařízení – Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Český Krumlov, Nemocnice Jindřichův Hradec, Nemocnice Písek, Nemocnice Prachatice, Nemocnice Strakonice, Nemocnice Tábor. Poslední v pořadí je Nemocnice Dačice, která však poskytuje odlišný druh péče a v ekonomických číslech tak není uvedena. Dohromady v nich pracuje přes šest tisíc zaměstnanců.

Tisková zpráva | Foto Dominik Svoboda

Štítky nemocnice, zdravotnické zařízení, Nemocnice České Budějovice, lékař, Jihočeské nemocnice, a.s., Jihočeský kraj, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Nemocnice Písek, Nemocnice Prachatice, Nemocnice Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výborná čísla zdobila jihočeské nemocnice i v loňském roce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.