Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kilovník vyrostl v Budějcích. Pokud si myslíte, že peníze rostou na stromě, utrhněte si stovku, lákal

PR článek

Jakou hodnotu má skutečná stokoruna, pokud roste na stromě jen tak uprostřed veřejného prostranství? Co znamená úspora jedné papírové bankovky s nejnižší nominální hodnotou? Co by vás přimělo k tomu, abyste překročili pomyslnou hranici neznáma a utrhli si „zakázané“ ovoce? Peníze přece nerostou na stromě? Nebo? Obyvatelé Českých Budějovic a návštěvníci Nákupního centra Géčko se přesvědčili o opaku.

Strom, který plodí stokoruny zvaný kilovník, vyrostl v pondělí na prostranství před Nákupním centrem Géčko v Českých Budějovicích v pondělí a nastartoval promoakci nejmenované společnosti za účelem průzkumu veřejného mínění o šetření energie.

Prostranství před českobudějovickým Géčkem představuje místo setkávání různých skupin pro možný sociologický průzkum. Netradiční prezentace je o sdílení a předávání myšlenky dál nejen prostřednictvím sociálních sítí, ale další diskuze. Zásadním předpokladem je vzbudit potřebu zamyslet se nad tím, jestli neplatíme za některé služby zbytečně a jak efektivně naložit s penězi, které zkrátka nerostou na stromě.

Strom, který plodí stokoruny, budil pozornost a současně rozpaky. I přes pobídku k utržení stokoruny se sice každý zdráhal, ale o to více o stovce diskutoval. Peníze přece nerostou na stromě a takzvaný kilovník tak otevřel debatu. Co člověk to názor. Jedna věc je však zřejmá a to, že stovka má svoji hodnotu, ale s ohledem na inflaci ztrácí na kupní síle. To, co jsme si za ni mohli dovolit před lety a co dnes, se značně liší. Oblíbený slib, který sám o sobě nic nestojí a který vám zajistí úsporu, se ale také nedá vždy bagatelizovat v reálný zisk nebo rovnou prodělek. Finanční gramotnost v České republice sice vzrůstá, přesto však finance zůstávají rizikovou oblastí českých domácností. Povědomí o principech slev a bonusů se sice prolíná všedním životem, ne každý je však ochotný a schopný si vše za A spočítat a zjistit si pomyslné B.

Kdo šetří má za tři

Nabídka společností napříč odvětvími je velmi široká. Přesně cílené reklamy jsou propracované, velmi lákavé a útočí na spotřebitele na každém rohu. V kolotoči akčních cen už nevíme, co byla cena původní a kolik vlastně získáme. Mnohdy jde spíše o podnět ke koupi než o samotný zpětný bonus. Je tedy nasnadě stále otevírat téma, kde se lidově říká: „Kdo šetří má za tři."

Jednoduchá myšlenka se opírá o zcela pravdivé a jednoduché tvrzení, které má ale pro každého z nás jinou obsahovou hodnotu. Pokud se jedná o jednotlivce, vychází z osobního postoje ke stavu své peněženky. Dělí společnost mezi ty spořivé, investující nebo rozhazovačné. Vnímání skutečné hodnoty stokorunové bankovky se odvíjí od naší potřeby a následně způsobu, jak a za kolik ji můžeme uspokojit.

Otevírá se tak především diskuze nad tématy rodinných financí, úspory a poskytování služeb. Opětovné rozvíření vod finanční gramotnosti v České republice přináší jiný úhel pohledu na skutečnou hodnotu peněz. Poukazuje na téma obecných klišé ohledně efektivního hospodaření v českých domácnostech.

Štítky strom, peníze, České Budějovice, Nákupní centrum Géčko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kilovník vyrostl v Budějcích. Pokud si myslíte, že peníze rostou na stromě, utrhněte si stovku, lákal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.