Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Světový den zraku: Fungují vaše oči správně? Nechte si je změřit v Optice Metropol

PR článek

Každý, kdo nosí brýle se s tím setkal. Nutné měření zraku někde trvá pouhých deset minut, jindy je to otázka téměř třičtvrtě hodiny. Někde je tato služba zcela zdarma, jindy vám ji zase pěkně zpoplatní. Jak to s tím měřením tedy je? Kde najdu naprosto perfektní služby?

I přes to, že měření zraku bývá velmi často opomíjeno, patří mezi velmi důležité kontroly kvality našich očí. Tato vyšetření může provádět pouze oční lékař nebo optometrista. Pokud se rozhodnete na měření vyrazit, vždy se tedy ověřte, kdo ho bude provádět. Optika Metropol splňuje všechny požadavky.

Na každou kontrolu si s sebou přineste všechny brýle, které aktivně užíváte. Umožňuje to zjistit stávající kvalitu zraku, porovnat nově vzniklé dioptrické hodnoty a především změny a trendy. Výrazné změny mohou včas poukázat na blížící se potíže se zrakem.

Každá správná prohlídka začíná průvodním rozhovorem, kde lékař nebo optometrista určí anamnézu. Následuje kontrola zraku s brýlemi a bez nich. Provádí se vždy pro obě oči současně, ale i samostatně. První, takzvané objektivní měření zraku, probíhá bez výrazné spolupráce pacienta. Tento výsledek dává jen hrubou představu o dioptrické hodnotě očí. Po tomto objektivním, přístrojovém měření, je již nutná vaše spolupráce. Na základě odpovědí na předkládané testy a dioptrické možnosti dojde k vyhodnocení druhé části měření. Po subjektivním doladění každého oka je nutné ověřit ještě vzájemnou spolupráci obou očí. Naměřené hodnoty jsou totiž velmi důležitým prvkem, který vede ke správnému zhotovení pohodlných brýlí. 

Jedním z posledních testů na dálku je test prostorového vidění. Díky tomuto měření stanový lékař nebo optometrista dioptrie na dálku. Stejným způsobem se vyhodnocují i dioptrie pro brýle na čtení. 

Teď je asi naprosto jasné, že žádná kvalitní kontrola zraku nemůže trvat pouhých deset minut. Brýle si lidé pořizují na delší dobu, a proto je nutné delší dobu věnovat i měření. Vždy si vyberte takové místo, kde vám bude věnována perfektní péče. Oční optika Metropol je přední optika v Jihočeském kraji, která uvedené měření zraku a poradenství stoprocentně naplní.

Štítky Oční optika Metropol, měření zraku, brýle, vidění, Světový den zraku, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový den zraku: Fungují vaše oči správně? Nechte si je změřit v Optice Metropol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.