Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českobudějovická nemocnice odmítla příspěvek z charitativní akce

Martin France, organizátor charitativní akce, která se má uskutečnit 11. června na Martinském mlýně na Českobudějovicku, byl překvapen, když nabídku na peníze z výtěžku odmítla nemocnice v Českých Budějovicích. Jak agentuře řekl, výtěžek získá dětské oddělení nemocnice v Prachaticích.

Charitativní akce s názvem Kdo má rád, se uskuteční v červnu a bude spojena i s akcí Den dětí.

“Ještě teď jsem v šoku, a to je i řada umělců, kteří na akci budou vystupovat a dozvěděli se to, že někdo odmítl v dnešní době nabídku na pomoc," uvedl Martin France, zpěvák a herec, který se také věnuje například i pořádání charitativních akcí Noc s hvězdami na hradě Houska.

“Nejdříve jsme byli odmítnuti se žádostí o záštitu primátora města České Budějovice Jurajem Thomou s tím, že se akce nekoná přímo na území města, ale o 30 km dále a tím je nemožné záštitu získat. To chápeme, jsou dána nějaká pravidla,“ řekl France.¨

France se poté obrátil na Dětské onkologické oddělení českobudějovické nemocnice. “Nestačili jsme se divit, neboť jsme byli vedením odmítnuti s tím, že peníze od nás nechtějí. Je to zvláštní v době krize ve zdravotnictví. V šoku je i řada zpěváků, kteří na akci vystoupí," dodal organizátor.

“Třeba moderátorka Markéta Majerová či i další zpěváci mi řekli, že tohle ještě nikde a nikdy nezažili, aby někdo odmítl nabídku, že jim chceme pomoct. Obzvlášť v nemocnici,“ dodal France.

"O této situaci vůbec nic nevím, musím nejprve všechny skutečnosti ohledně jednání o akci zjistit u vedení Dětského centra," reagoval mluvčí nemocnice Jan Dušek.

Vedoucí lékař Dětské hematologie Pavel Timr organizátorům na nabídku o možné spolupráci a pomoci odpověděl. "Nádorové onemocnění se u dětí vyskytuje vzácně. Dětská oddělení v krajských městech České republiky spolupracují se dvěma hlavními centry - samostatnými klinikami dětské onkologie ve fakultních nemocnicích v Praze a v Brně, kde prochází léčbou největší počet dětí. Není proto vhodné, aby tato akce byla spojena s pracovištěm v Českých Budějovicích," uvedl Timr s tím, že si váží zájmu o oddělení, ale o nabídku oddělení zájem nemá.

France po odmítnutí nabídky kontaktoval Jihočeský kraj. Náměstkyně hejtmana Ivana Stráská (ČSSD), navrhla, že by se výtěžek mohl věnovat na dětské oddělení nemocnice v Prachaticích.

Na akci vystoupí třeba Sisa Sklovská, Martin Maxa, Leona Machálková, Jitka Zelenková, David Deyl, Marcela Březinová, Sámer Issa, či Heidi Janků. Kromě koncertu bude program pro děti a také večerní diskotéka.
Výtěžek pak zástupci organizátorů a účinkujících předají vedení nemocnice v Prachaticích.


Autor: René Kekely (Mediafax)

Dodatek redakce BD.

Protože se nám  (BD) stanovisko českobudějovické nemocnice tak , jak je prezentováno ve výše uvedeném článku nezdálo, požádali jsme o vyjádření tiskového mluvčího Nemocnice České Budějovice pana Mgr. Jana Duška.

Ten nám sdělil, že vůbec nechápe, jak a kde takovéto názory vznikly. Řekl, že Nemocnice České Budějovice nikdy žádné dary neodmítala a neodmítá a že si vše ohledně tohoto případu nejdříve ověří na úrovni vnitřního systému komunikace nemocnice a následně se k tomu vyjádří.

Ještě dodal, že jeho nikdo z organizátorů zmíněné charitativní akce doposud nekontaktoval.

Redakce BD

Štítky Nemocnice České Budějovice, charitativní akce, Martin France, Nemocnice Prachatice, nemocnice, okres České Budějovice, Jan Dušek, České Budějovice, Juraj Thoma, Heidi Janků

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická nemocnice odmítla příspěvek z charitativní akce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.