Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Českobudějovický okresní soud řeší případ policistů, kteří prodávali kradené věci

Českobudějovický okresní soud řeší případ Martina Zdeňka a Josefa Homera, policistů, kteří prodávali kradené věci. Okresní státní zástupce Roman Tibitanzl řekl ve čtvrtek agentuře, že mužům, kteří jsou stále v policejní službě, hrozí až tři roky vězení.

Dvojice policistů nabízela například kradené nářadí a techniku ze sochařského ateliéru nebo zabavené věci z bytu narkomanů. Pachatele pomohl vypátrat devětatřicetiletý českobudějovický sochař Petr Schel. Své zboží objevil v nabídce na internetu, dal si s obchodníky schůzku a vše oznámil policii. Při schůzce jednoho z pachatelů zadržela policejní zásahová jednotka.

"Pachatelé také nabízeli v roce 2009 kradené věci zabavené v bytu narkomanů. Předměty vůbec nezaprotokolovali," řekl státní zástupce Tibitanzl.

Třicetiletý praporčík Martin Zdeněk a sedmadvacetiletý nadpraporčík Josef Homer čelí obžalobě z krádeže, porušování domovní svobody a zneužívání pravomoci veřejného činitele. Oba jsou stále ve službě.

"Divím se tomu, ale je to věcí policie. Pokud jim však soud vinu prokáže, u policie pochopitelně sloužit dále nebudou moci," řekl Tibitanzl.

"O případu víme, ale je na něj uvaleno informační embargo, zabývá se jím inspekce ministerstva vnitra," řekl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Soud s oběma obžalovanými pokračuje 12. dubna. "Je možné, že se do té doby nepodaří shromáždit všechny potřebné dokumenty, proto je stanovený náhradní termín, a to 10. června," dodal státní zástupce Tibitanzl.

Štítky státní zástupce, policie, Ministerstvo vnitra České republiky, okresní soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovický okresní soud řeší případ policistů, kteří prodávali kradené věci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.