Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čí jsou Budějce? Našééééééé..... Majáles 2011.

V pátek 6. května krátce po poledni centrum Budějc výrazně ožilo – barvami, recesí a nepřeslechnutelnými zvukovými projevy, které signalizovaly jasně – budějckými ulicemi a náměstím prochází průvod studentek a studentů budějckých středních škol - průvod budějcké akce Majáles 2011.

Průvod se na svou halasnou pestrou cestu vydal od Háječku, vyrazil od Zlatého mostu , prošel Biskupskou ulicí, Kněžskou, Hroznovou, Krajinskou, obešel náměstí Přemysla Otakara II a Českou ulicí pokračoval Piaristickým náměstím na nábřeží a pak už mířil k cíli  - na Sokolský ostrov.

V čele průvodu kráčeli policisté, kteří ovšem nebyli v kostýmech, ale ve službě – zajišťovali průvodu bezpečný průchod ulicemi.

K průvodu naopak patřili jak troubící a bubnující muzikanti, tak originálně a kreativně namaskovaní studenti.
A tak mohli Budějčáci, se zájmem průvod sledující, vidět pochodující a typickými hlásky ( ať žije hélium ) povykující Šmoulinky a Šmouly ze střední stavební školy, vidět a díky bojovému pokřiku i hodně slyšet byli také Indiánky a Indiáni ze zemědělky, kteří kromě bizona měli v průvodu i nefalšované indiánské týpí. Pojízdné!

V průvodu ovšem kráčely také lidské orgány, včetně mozku a červených a bílých krvinek – střední zdravotní škola své poslání prostě nezapře ! Pravým opakem byli ti, kteří transparentem oznamovali, že „nejsou nemrtví“ a jinak jsou z gymnázia J.V.Jirsíka. Gymnázium Jírovcova v průvodu nešlo, ale plavalo, protože bylo proměněno v moře, včetně vodních živočichů, rybářů a turistů, nesoucích si lehátka a osušky. Nostalgii Vánoc do průvodu vnesla jako cenný vánoční dárek soukromá škola podnikání, jejich červené santaklausovské čepice, sobí parůžky a papamobil i s papežem byly nepřehlédnutelné.
A dokonale k nepřehlédnutí byla výrazná skupina rodiny Simpsonových, včetně Marge,Homera, Lisy,Barta a dalších – tak se v průvodu představilo BIGY. České reálné gymnázium se nevydalo do průvodu, ale na cestu do pravěku, na které je doprovázel i dokonalý mamut.

A právě zmíněný mamut ČRG byl vyhlášen nejlepším alegorickým vozem Majálesu 2011 v programu, který na podiu na Sokolském ostrově odstartoval krátce po 14. hodině. Kromě mamuta bylo oceněno také gymnázium Česká jako nejlépe namaskovaná škola a nejlepší individuální maskou byla zvolena Marge Simpsonová – totiž, Jirka Hanuš, kterému cenu předala Česká Miss 2011 Jitka Nováčková.

V soutěži – volbě Krále Majálesu 2011 se do finále probojoval Sumec z mořského světa gymnázia Jírovcova a Homer Simpson z rodiny BIGYSimpsonových.Vítěze vyhlašoval primátor města ćeské Budějovice Juraj Thoma, který mimo jiné konstatoval, že podle počtu stížností na průvod, které od rána přijali na budějckém magistrátu, je letošní Majáles nejúspěšnější.

A kdo byl nejúspěšnější ve volbě ? Králem Majálesu 2011 se stal Lukáš Lejsek – Homer Simpson
z BIGY.

A pak už Majáles patřil muzice – v odpoledním a večerním koncertu se představily známé i méně známé kapely a formace, které nabídly rock, punk, hip hop a další styly.

Závěr z pohledu Drbny? Bylo to super. Bylo to dobře zorganizované, bylo to studentsky uvolněné, bylo to pro Budějce hodně oživující. Byl to budějcký Majáles 2011.

Škoda, že zase až za rok – Viva la Majáles 2012.

Pozn.: Fotografie za Majálesu naleznete v sekci Očima Budějčáků.

Autor: Askew x

Štítky České Budějovice, Homer Simpson, mamut, Marge Simpsonová, Jitka Nováčková, Juraj Thoma, Zlatý most, Háječek, Česká Miss 2011, Šmoulové, Šmoulinka, České reálné gymnázium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Začalo to čtvrtkem a končilo to nedělí.

Pondělí, 9. května 2011, 14:15Odpovědět

Bramberka Nová

Franku, není možná, tvá bezednost během jednoho dne nemůže být naplněna, tedy pokud si neabsolvoval akce celého týdne :-)

Pondělí, 9. května 2011, 14:09Odpovědět

Bezedný Frank

Nene jednou za rok to stačí i moje bezednost začala bejt naplněna :-)

Pondělí, 9. května 2011, 13:52Odpovědět

Frank Flint

Nejúžasnější maskou byl Pája z Pub Animals! :-D

Pondělí, 9. května 2011, 13:19Odpovědět

Libor Matoušek

Aspoň někdy žily...chléb a hry...to stačí...

Neděle, 8. května 2011, 23:45Odpovědět

Lucie Burianová

Masky byly úžasné, neuvěřtelné detaily, nápady .Bylo to fakt super, klidně by to mohlo být častěji, Budějce žily :-)

Neděle, 8. května 2011, 22:00Odpovědět

Bramberka Nová

Byla to super akce, tak zase za rok :-) Dobrý fotky a masky...

Neděle, 8. května 2011, 21:18Odpovědět

Čí jsou Budějce? Našééééééé..... Majáles 2011.  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.