Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli přechodnému dopravnímu značení u stavby IGY 2 vznikají na křižovatce nebezpečné situace

Nejednomu řidiči, který jede budějckou Pražskou třídou od Nemanic a který netuší, že část Pekárenské ulice u IGY je uzavřena, se orosí čelo, když do této ulice chce z Pražské odbočit. A to v tom lepším případě. Nesprávné, byť přechodné, dopravní značení na této křižovatce často vyvolává kolizní a nebezpečné situace.

Velká horní modrá značka, která informuje o řazení jízdních pruhů nadále ukazuje povolené odbočování vlevo. „Prostě pruh se šipkou není přeškrtnutý nebo zakrytý. Dolní dočasné značení sice říká, jak to opravdu ve skutečnosti je, ale není výrazné. Cizí řidič nemusí vědět, co je to „Pekárenská". A navíc, z vnitřního pruhu není při zastínění vůbec čitelné. Ten, kdo jede ve vnitřním přes auta ve vedlejším pruhu značky prostě nevidí,“ vysvětlil František Růžička z Českých Budějovic.

„Doprava z Pražské do Pekárenské je uzavřena od začátku února, přesto je tam do dnešního dne nesprávné dopravní značení. Velice tam tenhle stav komplikuje situaci. A nikomu to nevadí, ani policejním složkám,“ naštvalo muže.

„Vše jsem předal odboru dopravy a silničního hospodářství a jeho vedoucí Jaroslav Mráz co nejdříve vše prošetří a hned na situaci upozorní investora, jehož stavba si vyžádala dočasná dopravní opatření v této lokalitě,“ slíbil náměstek budějckého primátora Petr Holický. Ten podotkl, že odbor dopravy se zabývá ještě dalšími podněty, které se týkají přechodné dopravní situace u stavby IGY 2. „Nechceme v žádném případě, aby tam vznikaly nebezpečné situace. Vše bude určitě brzy v pořádku,“  dodal Holický.

Místní komunikace v ulici Pekárenská, konkrétně v úseku ulic Pražská třída – Kostelní, podél IGY Centra se uzavřela 4. února kvůli zajištění bezpečnostní manipulační plochy po dobu výstavby propojovacích mostů mezi objektem obchodního centra IGY a stavbou IGY 2. Plná uzavírka potrvá do neděle 9. dubna.

Autoři | Foto František Růžička

Štítky dopravní značka, Nemanice, František Růžička, Jaroslav Mráz, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Karel

pro Martin Mates Vyhlídal.....hlavně že ty budeš určitě mega inteligent, co? Mohl bys Růžičkovi dělat náměstka, byste si rozuměli...

Čtvrtek, 23. února 2017, 08:31Odpovědět

Karel Karel

No, tak se nám opět pan "všechnonejlípvím" Růžička opět projevil. Navrhuji, aby v příštím minimálně obecních volbách kandidoval na primátora, protože to bychom se potom v Budějcích měli úplně nejlépe, protože bychom zde vše měli podle jeho not. A hlavně kolik by uetřil času za psaní stížností a bonzáctví, kdyby seděl přímo na radnici a jen by rozdával své chytré rady....Lidi, jde jen a pouze o to se při řízení věnovat plně volantu a provozu kolem sebe a ne telefonům, malování se, obědům a cigárům a hned uvidíte, jak nám to půjde všem lépe, že..takže si každý nejdřív sáhněme do vlastního svědomí a pak veřejně kritizujme...ale ono tohle je jednodušší, že..

Čtvrtek, 23. února 2017, 08:30Odpovědět

Lojza Chytrak

Lidi jsou tukani a neznají zákony. Řidiči nesledují dopravní značení, a když tak neznají jeho význam, pak to podle toho vypadá.
„Vztahy mezi obecnou, místní a přechodnou úpravou provozu na pozemních komunikacích: Místní úprava provozu na pozemních komunikacích je nadřazená obecné úpravě provozu na pozemních komunikacích. Přechodná úprava provozu na pozemních komunikacích je nadřazena místní i obecné úpravě provozu na pozemních komunikacích!!!

Svislé stálé dopravní značky jsou nadřazeny vodorovným dopravním značkám, Přechodné vodorovné dopravní značky jsou nadřazeny stálým vodorovným dopravním značkám,

Přenosné svislé dopravní značky jsou nadřazeny všem dopravním značkám!!!!!!

Pokyny policisty, vojenského policisty nebo příslušníka vojenské pořádkové služby jsou nadřazeny světelným signálům, dopravním značkám nebo dopravním zařízením, Světelné signály jsou nadřazeny svislým dopravním značkám upravujícím přednost, Je-li užito vodorovné dopravní značky "Přechod pro chodce", "Přejezd pro cyklisty", "Zastávka autobusu nebo trolejbusu", "Zákaz stání", "Zákaz zastavení" nebo "Šikmé rovnoběžné čáry", je tato vodorovná dopravní značka v místě užití nadřazena svislé dopravní značce "Parkoviště" nebo svislé dopravní značce "Zóna s dopravním omezením" se symbolem upravujícím zastavení, stání nebo parkoviště.“

Co mě spíš znepokojuje daleko více, kdo dovolil to propojení budov tak nízko nad vozovkou nebo alespoň mi přijde, že je to nízko. Až si to tam namíří nějaký zbloudilý kamion, bude neštěstí na světě, stačí, že pod viaduktem na Rudolfovské jsou servané troleje každou chvíli.

Úterý, 21. února 2017, 23:39Odpovědět

Kvůli přechodnému dopravnímu značení u stavby IGY 2 vznikají na křižovatce nebezpečné situace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.