Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V dubnu se začne stavět silnice, která propojí budějcká sídliště Máj a Vltava

Práce na propojení českobudějovických ulic Milady Horákové a Strakonické začnou v dubnu. Hotovo by mělo být na jaře příštího roku a akce bude stát 68 milionů korun bez daně. Stavbu, která zjednoduší dopravu mezi sídlišti Máj a Vltava, zajistí společnost Metrostav. Na základě výběrového řízení o tom rozhodl Jihočeský kraj ve spolupráci s městem České Budějovice.

Spojka českobudějovických ulic Milady Horákové a Strakonické bude dlouhá zhruba 700 metrů. 

„Kraj se bude podílet částkou zhruba 50 milionů korun a České Budějovice necelými 20 miliony korun," uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola. Dodal, že práce na vybudování nové silnice by měly začít v dubnu a potrvají přibližně rok. „Na jaře příštího roku by měla být tato stavba hotova. Myslím si, že pro obyvatele Budějc je to velmi důležitá zpráva," dodal hejtman.

O potřebě této komunikace se ve městě mluví od 90. let 20. století. Máj a Vltava jsou největší sídliště v Českých Budějovicích. Přestože jejich krajní části od sebe leží vzdušnou čarou jen několik stovek metrů, neexistuje žádná přímá spojnice těchto sídlišť.

Autoři | Foto Alžběta Lafatová

Štítky sídliště, Vltava, České Budějovice, Milada Horáková, Sídliště Máj, Metrostav, Jihočeský kraj, Jiří Zimola, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

70mil... 700m.. 12měsíců.. to je dobrý výsměch.. :) to se asi nakrmilo spoustu kapes.. a ta délka práce je typická pro české stavební firmy.. první měsíc staví maringotky, druhý měsíc není počasí, třetí měsíc se tam ukazuje jeden makáč, čtvrtý jich tam je už pět, ale stále dělá jen jeden.. no a tak to jde.. až poslední měsíc máknou a je to.. :) jen škoda, že firma si nechá platit jako kdyby tam bylo deset lidí na třech směnách celou dobu stavby..

Sobota, 18. března 2017, 20:44Odpovědět

V dubnu se začne stavět silnice, která propojí budějcká sídliště Máj a Vltava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.