Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Dlouhé louce má zmizet odpočívadlo pro kamiony

Kamiony využívající odpočívadlo Na Dlouhé louce se s největší pravděpodobností budou stěhovat za město. Radnice uvažuje o tom, že jim zřídí nové stání mimo Budějce, konkrétně na letišti v Plané. Volnou plochu by ráda přeměnila na odstavné parkoviště pro automobily.

„Současná neutěšená podoba tohoto prostoru by si zasloužila efektivnější využití. Už jsme o tom jednali s představiteli Dopravního podniku města České Budějovice ve smyslu možného zřízení odstavného parkoviště pro osobní dopravu, což by pomohlo vyřešit deficit parkovacích míst ve městě,“ zmiňuje náměstek primátora František Konečný.

Podle kvalifikovaného odhadu odborníků by se na místo mohlo vejít až pět set automobilů. Město chce řidičům kamionů nahradit plochu na letišti v Plané. „Přesouvat odpočívadlo na nějakou přechodnou dobu už nedává takový smysl jako před lety. Za několik let zde budeme mít obchvat města a kamiony budou využívat odpočívadla na dálnicích, nikoliv v centrech nebo někde poblíž,“ myslí si majitel společnosti Fuka Spedition Petr Luksch.

Přiznává, že prostor u výstaviště je z pohledu šéfa spediční firmy výhodný, protože je zcela zdarma. „V centru města ale mít takové parkoviště, kde není žádné sociální zařízení, je špatně z pohledu okolních lidí a provozu. Na druhou stranu kamiony dnes špatně někde parkují. Ale v momentě, kdy tam bude kamioňák přes víkend spát a není tam žádné zázemí, bude to místo tak trochu smrdět,“ doplňuje Luksch.

Volba nového odpočívadla na letišti v Plané, okolo nějž kamiony dennodenně projíždějí, se mu zdá logická. Upozorňuje však na dopravní úskalí. „Kde jinde. Jsou tam nevyužité prostory, zpevněné plochy, prostě všechno. Tedy pokud se zde vytvoří nějaké zázemí a dobře se zpřístupní, aby odsud mohly kamiony vyjíždět,“ říká majitel Fuka Spedition.

Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, kamion, parkoviště, prostor, letiště, Planá, České Budějovice, František Konečný, louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dlouhé louce má zmizet odpočívadlo pro kamiony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.