Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

K moři do Chorvatska? Cesta na Jadran zažívá peklo

Vyrážíte na dovolenou do Chorvatska? Pevné nervy! Aktuální situace na cestě k Jaderskému moři nepřeje. V Chorvatsku doprava kolabuje, cestu blokují kolony a dopravní nehody. Nejhorší scénáře hovoří až o sedmihodinovém zdržení.

Špatná je situace mezi slovinským městem Pruj a hraničním přechodem Macelj. „Řidiči stojí v devítikilometrové koloně a zdržení ve směru do Chorvatska je tam přes dvě hodiny. Ten kdo míří ze Slovinska a Itálie na Istrii přes Koper a hraniční přechod Dragonja má situaci podobnou,“ informuje Ústřední automotoklub České republiky.

Ještě tragičtější je průjezd samotným Chorvatskem. Dvoukilometrová kolona je před mýtnou branou Sveta Helena na dálnici A3 ve směru z Maďarska do Záhřebu. „Dopravní nehoda blokuje příjezd do Záhřebu po dálnici A2 ve směru hraničního přechodu Macelj. Kompletně zkolabovala doprava na obchvatu Záhřebu a před mýtnicí Záhřeb Lučko. Zdržení je tam přes hodinu,“ zmiňuje ÚAMK.

Před městem Karlovac se stala na dálnici A1 ve směru na jih jiná dopravní nehoda. Vzniklá kolona dosahuje až k mýtnici Záhřeb Lučko. Zdržení okolo hodiny. Před rozdělením dálnic (A1 a A6) na Istrii a Split je u odbočky Bosiljevo také kratší kolona. Na sjezdu z dálnice A6 ve směru na ostrov Krk a město Crikvenica je tříkilometrová kolona u mostu na ostrov Krk se stojí 30 minut.

„Další obrovské komplikace jsou u tunelu Sveti Rok na dálnici A1 ve směru na Split a Makarskou. Policisté vyšetřují dopravní nehodu na 231. kilometru a kolona před touto nehodou má aktuálně přes 25 kilometrů. Zdržení tedy okolo 2,5 hodiny,“ dodává ÚAMK. Doporučuje řidičům sjet z dálnice A1 na výjezdu Gospič, dále cestovat do města a pak odbočit na Bilaj, Medak, Raduč a na nájezdu Sveti Rok se napojit na dálnici A1 do kratší kolony.

Dopravní situace v zahraničí

Rakousko
Taurenská dálnice A10 a Pyhrnská dálnice A9 je již téměř bez kolon. Průjezd Vídní blokuje ve směru do České republiky dopravní omezení u Prátrského mostu a zdržení je na zhruba 15 minut.

Německo
Kolony jsou na obchvatu (A99) Mnichova ve směru na Itálii a Salcburk a u města Ingolstadt (A9) ve směru na Mnichov. Další kolona stojí na dálnici A8 u města Rosenheim a u jezera Chiemsee ve směru na Salcburk. Kolony řidiče trápí i na dálnici A3 u města Řezno ve směru na Pasov a rakouský Linec.

Itálie
Kolony zůstávají na Brennerské dálnici A22 u měst Bolzano a Rovento ve směru na Veronu. U Verony ve směru do Rakouska.

Foto [[File:|160px]] This image is a work by Wikipedia and Wikimedia Commons user Aktron. When reusing, please credit me as: Aktron / Wikimedia Commons. I would appreciate being notified if you use my work outside Wikimedia. Do not copy this image illegally b | Zdroj ÚAMK

Štítky Chorvatsko, dálnice, Jaderské moře, dopravní nehoda, Záhřeb, Ústřední automotoklub České republiky, Itálie, hraniční přechod, Istrie, Slovinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K moři do Chorvatska? Cesta na Jadran zažívá peklo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.