Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stavební práce v Kněžských Dvorech uzavřou komunikaci i pro MHD

V sobotu 29. července budou zahájeny stavební práce na obnově vodovodu a kanalizace v ulici Adolfa Trägera, konkrétně v místě ulic Školní a Václava Rabase.

Původní sítě jsou zastaralé, velmi poruchové a na hranici své životnosti, proto dochází k jejich kompletní obnově. Doba výstavby je podle harmonogramu až do prosince letošního roku. Investiční náklady jsou 9 799 800 korun bez DPH,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický s tím, že v souvislosti se zahájením akce je nutná úplná výluka MHD v úseku mezi ulicemi Školní a Václava Rabase.

Dopravní podnik v rámci této akce počítá s úplnou uzavírkou ve dnech 29. července až 1. srpna. Dojde k odklonu linek 4, 6 a 18 ulicí K. Světlé a po Pražské třídě. O den později pak budou uvedené linky objíždět uzavřený úsek ulicemi Hany Kvapilové, Tyršův sad a Školní. Dočasně bude zrušena zastávka „Kněžské Dvory – škola“ a přemístěny zastávky Hany Kvapilové v obou směrech.

Pro veškerou dopravdu, kromě MHD, bude v tomto úseku trvat omezení až do prosince.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky uzavírka, omezení, oprava, dopravní situace, městská hromadná doprava, Václav Rabas, Adolf Träger, Hana Kvapilová, Kněžské Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D. Haubelt

Více a více obdivuji koordinační "úsilí" odboru dopravy města. Jenom náhodou (údajné zpoždění přípravných prací na mostku přes Dobrovodský potok na Pražské) se jim nepodařilo vyřadit z provozu dvě souběžné komunikace naráz! To je opravdu pěkný úspěch!!! Občas se až zdá, že tam nesedí školení odborníci, ale banda záškodníků, snažící se co nejvynalézavěji paralyzovat dopravu ve městě.

Před časem se zde na Drbně bili v prsa, jak že seřídili křižovatku Na sadech - Rudolfovská, aby odstranili obrovské zácpy na Senovážném. Běžte se tam podívat: Včera stála fronta pouze na začátku Senovážného, když jsem tam dojel. Úsek Žižkova - Lannovka - Rudolfovská beznadějně ucpaný. Po 20ti minutách minete Rudolfovskou - a dál Na Sadech úplně volno, průjezdné hladce až na Mariánské. Tak kde je ta optimalizace světel na Rudolfovské, soudruzi?

Úterý, 25. července 2017, 13:16Odpovědět

Stavební práce v Kněžských Dvorech uzavřou komunikaci i pro MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.