Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějce investovaly do obnovy komunikací desítky milionů

České Budějovice investovaly v roce 2011 do obnovy komunikací desítky milionů korun, na opravy přispěly evropské fondy. Další úseky se město chystá opravit letos, řekl náměstek primátora Kamil Calta (TOP 09).

Statutární město připravuje k rekonstrukci v tomto roce další z řady ulic, které jsou spolufinancovány z evropských fondů. "Bude tak pokračovat například druhá etapa obnovy ulice Čechova v úseku od Mlýnské stoky až do křížení s ulicí Žižkova, která bude zahrnovat i rekonstrukci mostu přes Mlýnskou stoku. Zahájení prací bude pravděpodobně v květnu," řekl náměstek Calta a upřesnil, že rekonstrukcí projde od června také část Žižkovy ulice, a to v úseku od Senovážného náměstí za křižovatku s ulicí Čechova.

V jejím rámci se provedou úpravy komunikací a chodníků, vodohospodářských inženýrských sítí a veřejného osvětlení. Letos byla v Havlíčkově kolonii provedena první část rekonstrukce. Oprava ulic Čechova a Roháče z Dubé stála téměř 50 milionů korun. Náklady na Čechovu ulici byly 34,5 milionu a 15,4 milionu korun stála oprava ulice Roháče z Dubé. Projekt rekonstrukce veřejných prostranství a ploch komunikací v oblasti spolufinancuje Evropská unie.

Nového povrchu na vozovkách i na komunikacích pro pěší, kompletní rekonstrukce inženýrských sítí a nového veřejného osvětlení se dočkali rovněž obyvatelé českobudějovické části Suché Vrbné. Práce se týkaly ulic Československých legií, Puchmajerovy, Vladislava Vančury a Edvarda Beneše v úseku mezi Ledenickou a Aloise Kříže, jejichž stav byl velmi špatný. "Obnova si vyžádala částku 64 milionů korun. Z ROP NUTS II Jihozápad byla přislíbena dotace ve výši 12,7 milionu korun," připomněl náměstek.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, rekonstrukce, TOP 09, Jan Roháč z Dubé, Evropská unie, Edvard Beneš, Žižkov, Mlýnská stoka (České Budějovice), Vladislav Vančura, Alois Kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce investovaly do obnovy komunikací desítky milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.