Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopravní chaos na Mánesovce je tady! Jeďte jinudy

Pokud to je aspoň trochu možné, Mánesově ulici u křižovatky s Lidickou a jejímu nejbližšímu okolí se nejen dnes vyhněte. Ráno tam totiž začaly práce, které si vyžádaly hned několik dopravních omezení naráz. Na místě se dá v dalších dvou týdnech očekávat chaos a dlouhé kolony.

Úderem osmé hodiny byly na křižovatce vypnuty semafory a dopravu řídí policisté. Na severní polovině Mánesovky směrem k centru jsou až k ulici F. A. Gerstnera uzavřeny dva jízdní pruhy, v každém směru se tady jezdí pouze jedním pruhem. Kromě toho je zakázané odbočení vlevo na Mánesovu při výjezdu od zimního stadionu.

Severní rameno křižovatky Mánesova - Lidická směrem do centra je aktuálně průjezdné pouze pro městskou hromadnou dopravu, autobusy ČSAD a vozidla integrovaného záchranného systému. Po Lidické do Rožnova se jezdí bez omezení.

Práce dnes potrvají výjimečně až do půlnoci. Na programu je totiž frézování dvou jízdních pruhů v křižovatce ulic Mánesova a F. A. Gerstnera. To bude prováděno po částech za provozu.

„Dnes a také příští úterý 17. září se bude na této křižovatce pracovat mezi 20. a 24. hodinou, což pravděpodobně naruší klidný večer především občanům, kteří bydlí v okolí. Jde o výjimečný stav, který výrazně zlepší již omezenou průjezdnost přes den při plné dopravní zátěži,“ konstatuje náměstkyně primátora Ivana Popelová a tlumočí omluvu zhotovitelské firmy Strabag.

Původní dohodnutá dopravně inženýrská opatření byla totiž z hlediska omezení dopravy šetrnější, nicméně stavba je komplikovaná a firma požádala investora, kterým je Jihočeský kraj, a také město coby spoluinvestora, o změnu.

Polovina Mánesovy ulice bude pro veškerý provoz uzavřena celý nadcházející víkend kvůli pokládce nového asfaltového povrchu, pokud ovšem nebude pršet a teploty neklesnou pod ideální hodnotu. Druhá půlka komunikace se bude asfaltovat o víkendu 21. a 22. září.

Definitivně hotová by měla být frekventovaná křižovatka Mánesovy a Lidické v pondělí 23. září.

Štítky křižovatka Mánesova - Lidická, podoba nové křižovatky, frézování, uzavírka, ČSAD, Strabag, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní chaos na Mánesovce je tady! Jeďte jinudy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.