Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SJÍZDNOST: Stále fouká silný vítr, řidiče trápí ledovka

Řidiči na jihu Čech si musí během pondělního rána dát pozor na silný vítr, ledovku, nový sníh, ale také stále na padající stromy. Nárazovitý vítr fouká především na Jindřichohradecku a Táborsku. Na Českokrumlovsku snižují viditelnost sněhové přeháňky.

Všechny jihočeské silnice jsou podle správy a údržby silnic se zvýšenou opatrností sjízdné.

Ledovka se po ránu vyskytuje zejména na Prachaticku, třeba na silnici Netolice - Hracholusky, Nišovice - Malenice, nebo Horní Planá - Český Krumlov. Cestáři tam ošetřují silnice posypem.

Strom po ránu spadl na vozovku ve směru Jindřichův Hradec - Kardašova Řečice. Na Šumavě leží nový sníh, na všech komunikací platí výstraha před ledovkou.

Ledovka a sněžení trápilo během nedělního večera například řidiče, kteří jeli trasu mezi Budějcemi a Českým Krumlovem nebo Kaplicí. Podle čtenářů Budějcké Drbny byla nějakou dobu nesjízdná také silnice do Trhových Svinů u Nedabyle.

Meteorologické stanice hlásí dnes ráno minus dva až plus čtyři stupně Celsia, je zataženo. Sněží na šumavském Churáňově, na Strakonicku se vyskytují dešťové přeháňky, stejně jako ve východní části kraje na Českomoravské vrchovině.

Přes den bude na většině území Jihočeského kraje pršet, nad 400 metrů nad mořem, a postupně nad 800 metrů, bude sněžit. Odpoledne budou srážky ustávat. Nejvyšší denní teploty až šest stupňů, na horách minus jeden. Nárazy větru budou večer slábnout.

Zdroj: ČTK

Štítky sjízdnost, dopravní situace, Jihočeský kraj, ledovka, silnice, Česko, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Český Krumlov, Český Krumlov, okres Prachatice, Netolice, Horní Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Stále fouká silný vítr, řidiče trápí ledovka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.