Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Eva Jiřičná se bude podílet na výběru městského architekta

Zájemci o pozici městského architekta se mohou až do 19. července 2011 hlásit na personální oddělení českobudějovického magistrátu.

Od nového odboru, jehož zřízení je jednou z programových priorit současné radnice, si koalice Občanů pro Budějovice, ČSSD a TOP 09 slibuje, že bude odborně a kvalitně prosazovat zájmy města v oblasti architektury a urbanismu a z tohoto pohledu také upozorňovat na nešvary, které hrozí při necitlivých opravách a rekonstrukcích starých budov „Má-li naše město působit kulturně a přívětivě, je třeba se starat nejen o historické památky, ale i o koncepčnost a estetiku stavebních aktivit.To je důvod, proč se radnice rozhodla zřídit nový odbor, v jehož čele stane městský architekt. Ten bude zastupovat město a hájit jeho zájmy při všech územních řízeních a vydávat odborná stanoviska k připravovaným záměrům a plánům,“ vysvětlil primátor Juraj Thoma.

Nový odbor bude mít čtyři pracovníky s kvalifikovaným vzděláním a zkušenostmi a jeho vznik není podmíněn navýšením stávajícího počtu úředníků. O stejný počet se totiž sníží obsazení odboru vnitřních věcí. „Ne všechno dokáže vyřešit územní plán, který je závazným dokumentem pro stavební řízení státní správy. Proto bude městský architekt  v konkrétních případech vyjadřovat vůli a stanoviska města, přičemž poslední slovo při povolování staveb bude mít i nadále stavební úřad. Vypořádat se však bude muset s připomínkami městského architekta,“ uvedla náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a územní plánování Ivana Popelová.

Bližší informace o výběrovém řízení, na němž radnice úzce spolupracovala s Českou komorou architektů, jsou uvedeny na internetových stránkách města v sekci Volná místa.Svou účast v hodnotící komisi přislíbila také světoznámá architektka Eva Jiřičná.

„Jsme připraveni přikcádat novému odboru mimořádnou vážnost. Rád bych proto, aby se do konkurzu na tento post hlásili uchazeči, kteří už mají odborné renomé a vnímali jej jako prestižní pozici, nikoliv pouze jako zaměstnání,“ dodal Juraj Thoma.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Štítky architekt, Eva Jiřičná, radnice, Juraj Thoma, ČSSD, TOP 09, Česká komora architektů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

A ještě něco - budeme mít architekta na objekty, které budou jistě vzkvétat a vedle toho hnus tržnic....opět všechno napůl. Nejdřív začněte na radnici od základu! Jinak je každý architekt na nic. To ještě na rynku nikomu nedošlo?

Středa, 29. června 2011, 08:57Odpovědět

Hawky

A co kdyby městského architekta dělala sama paní Jiřičná. Budějky by si to zasloužily.

Středa, 29. června 2011, 08:54Odpovědět

Eva Jiřičná se bude podílet na výběru městského architekta  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.