Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči likvidují požár skládky odpadu v Lišově na Českobudějovicku

Od půl jedné ráno likvidují hasiči ve čtvrtek požár skládky odpadu v Lišově na Českobudějovicku. Mluvčí hasičů Vendula Matějů řekla agentuře, že zásah nejspíš potrvá ještě tři dny.

Na místě zasahují asi tři desítky hasičů z Českých Budějovic, Třeboně, Suchého Vrbného a Jindřichova Hradce. "Další posilové jednotky kvůli rozsahu požáru přijely z Lišova, Ledenic a Lomnice nad Lužnicí. Obyvatelům Lišova žádné nebezpečí nehrozí," řekla Matějů.

Hasiči prolévali plameny vodou, komplikace ale nastala, když vzplála hromada autoplastů. "Hasiči museli použít pěnu a pak zavážet místo zeminou. Zásah vedou v dýchacích přístrojích, vodu dopravují kyvadlově z hydrantů a pěnidlo čerpají ze Státních hmotných rezerv," vysvětlila Matějů.

Požár hasiči lokalizovali před půl třetí ráno, o události informovali starostu Lišova, hejtmana kraje a příslušníky odboru životního prostředí. "Hasiči se střídají v šestihodinových intervalech, zásah bude trvat řádově několik dní. Náš současný odhad jsou tři dny," dodala Matějů.

autor: Dobrin Stojcev

Štítky Lišov, požár, okres České Budějovice, odpad, České Budějovice, Jindřichův Hradec, Třeboň, Lomnice nad Lužnicí, Ledenice, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidují požár skládky odpadu v Lišově na Českobudějovicku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.