Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští hasiči zasahovali u požáru stodoly i sebevraha na škole

Hasiči Jihočeského kraje zasahovali v noci na sobotu u dvou závažných případů. Jak agentuře řekl operační důstojník, prvním byl sebevrah na budově školy na Rudolfově u Českých Budějovic, druhým pak požár stodoly se stájemi ve Vitějovicích na Prachaticku.

Muž vylezl okolo druhé hodiny v noci na budovu školy a vyhrožoval, že skočí. Na místo přijeli hasiči s vysokozdvižnou plošinou.“Nakonec se na místo vydal i policejní specialista - vyjednávač a tomu se podařilo muže přesvědčit, aby si sebevraždu rozmyslel,“ řekl operační důstojník hasičů.

Důvody, které muže vedly k zoufalému činu, nechtěli specifikovat ani policisté. “Byly to jeho osobní důvody, muže se podařilo zachránit a předat do péče lékařů,“ podotkl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Dalším výjezdem hasičů byl požár stodoly se stájemi ve Vitějovicích.“Škoda je půl milionu a uchráněné hodnoty rovněž půl milionu korun. Zraněn nikdo nebyl a příčina je předmětem vyšetřování,“ uvedl operační důstojník jihočeských hasičů.

Jelikož ve Vitějovicích a okolí v posledním roce hoří poměrně často, není vyloučeno ani úmyslné zapálení a možnost, že zde řádí žhář.

Autro: René Kekely
 

Štítky požár, stodola, Jihočeský kraj, Vitějovice, České Budějovice, okres Prachatice, Rudolfov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči zasahovali u požáru stodoly i sebevraha na škole  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.