Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rychlá jízda se nevyplatila. Policisté přišli řidiči i na alkohol a marihuanu

Když dopravní policisté vyjeli toto úterý v rámci dopravně bezpečnostní akce kontrolovat technický stav osobních i nákladních vozidel, nečekali, že narazí i na takový případ. Ještě před jejím samotným spuštěním zastavili řidiče vozu Audi A6 ve směru od Borku na Tábor, který jel na devadesátce téměř 160 kilometrů za hodinu. Navíc byl pod vlivem alkoholu a drog.

Jet na silnici, kde je povolena maximální rychlost 90 kilometrů za hodinu o 69 kilometrů více, to chce pořádnou dávku odvahy. Řidič, kterého policisté zastavili, jí měl však přehršel. „Při vyřizování tohoto přestupku policisté navíc zjistili, že řidič je pod vlivem alkoholu. Aby toho nebylo málo, drogový test byl také pozitivní, detekoval látku cannabis,“ upřesnil mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Policisté tak neváhali a muži na místě zakázali další jízdu. A je jasné, že za volant si řidič nesedne patrně delší dobu. „Zarážející je i skutečnost, že řidič se na svoji jízdu vydal v ranní dopravní špičce, snad jako by chtěl ohrozit co nejvíce ostatních účastníků silničního provozu,“ zamýšlí se Matzner.

Během následné akce se podařilo zkontrolovat skoro dvě stovky osobních i nákladních vozů. Jejich řidiči se dopustili sedmaosmdesáti dopravních přestupků, které byly ve většině případů vyřízeny na místě. Jen dva nejzávažnější přestupky putovaly ke správnímu orgánu. Jedenáctkrát řešili policisté rychlou jízdu, sedmnáctkrát nepoužití bezpečnostních pásů a třináct vozidel nevyhovovalo požadovanému technickému stavu.

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, Audi A6, Borek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlá jízda se nevyplatila. Policisté přišli řidiči i na alkohol a marihuanu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.