Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Nepovedený únik policistům. Motocyklistu zastavil vlak na přejezdu

Zvláštní případ srážky motocyklisty s vlakem řeší od pondělí policisté z Boršova nad Vltavou. Při snaze zastavit dvojici motocyklů, jejichž řidiči se dopustili protiprávního jednání, jeden z pachatelů zastavil sám sebe. Během svého úniku policistům se srazil s vlakem na železničním přejezdu. Přestože se snažil i poté ujet, strážci zákona jej dostihli. Druhého z motocyklistů nadále hledají.

Samotný příběh jako by byl z nějakého nepovedeného akčního filmu. V pondělí 15. srpna čekali ve večerních hodinách policisté před železničním přejezdem u rybníka Štilec, kde zrovna blikalo výstražné červené světlo. Kolonu spořádaných vozidel však předjeli dva řidiči na terénních motocyklech bez registračních značek.

„Policisté na toto protiprávní jednání zareagovali a se spuštěným ‚majákem‘ vyjeli z kolony vozidel za motocykly. Předpokládali, že obě motorky zastaví po předjetí kolony těsně před přejezdem. To se však nestalo, jeden z motorkářů pravděpodobně ve snaze vyhnout se policejní kontrole objel sloup světelného zabezpečovacího zařízení a ujel přes pole. Jeho parťák motocykl při manévru nezvládl a střetl se s již po přejezdu projíždějícím vlakem,“ popisuje mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Vlaková souprava odhodila terénní motocykl zpátky na komunikaci i s jezdcem, kterému se naštěstí nic nestalo. Možná právě proto se rozhodl, že policistům zkusí znovu ujet. Nakonec však jeho odpor skončil pouty na rukou. Policisté následně zjistili, že motocykl není registrován pro silniční provoz. Zadržený devětadvacetiletý řidič by měl mít navíc udělen zákaz řízení. Veřejnost nyní policie prosí o spolupráci s objasněním totožnosti druhého řidiče. V případě informací je třeba volat na tísňovou linku 158.

Foto Policie České republiky

Štítky motocykl, Boršov nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nepovedený únik policistům. Motocyklistu zastavil vlak na přejezdu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.