Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výbuch kontejnerů na Pražském sídlišti má patrně na svědomí skupinka opilých mladých lidí

Strach a do jisté míry i panika zachvátila ve středu večer obyvatele Pražského sídliště v Budějcích po dvou explozích, které zasáhly kontejnery na odpad. Podle policie byla za nevhodnou zábavou skupinka několika opilých mladíků a dívky. Podařilo se je vypátrat krátce po jejich činu.

„Neuvěřitelné, jací lidé tu mezi námi jsou. Rána to byla opravdu hrozivá a vylekala jistě nejedno dítě, seniora a rodiny. Velké díky ale patří záchranným složkám, které tu byly opravdu velmi rychle. Palec hore!“ psala ve svém facebookovém komentáři na Budějcké Drbně pod fotografiemi Jindřicha Rosůlka Jíťa Konvičková.

Podobných komentářů vyjadřující strach a znepokojení se prostřednictvím sociálních sítí šířilo nespočet. V první chvíli totiž nikdo netušil, co se na Pražském sídlišti mohlo stát. „Krátce před půlnocí vyjížděli policisté a hasiči v Českých Budějovicích na požár či explozi kovového kontejneru. Jeho části byly rozmetány do vzdálenosti několika desítek metrů. Poškozeno bylo také jedno osobní motorové vozidlo. Nikdo nebyl zraněn,“ upřesnil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Silnou ránu slyšeli podle mých informací z více zdrojů obyvatelé Pražského sídliště po výbuchu kontejneru. Máte více fotek?

Zveřejnil(a) Budějcká Drbna dne 16. listopad 2016

 

Na místo společně s policisty, hasiči a městskými strážníky vyrazil i policejní kynolog se psem, jenž je vycvičen na hledání výbušnin. Naštěstí po dvou explozích další výbušniny v nejbližším okolí nenašel, podobně jako specialisté z pyrotechnické služby. Policisté zatím neví, co přesně skupinka vhodila do kontejnerů a zapříčinila tak jejich zničení.

„Město v této souvislosti začaly ihned propátrávat policejní hlídky. Operační důstojník s kriminalisty sestavoval podle telefonátů vystrašených obyvatel popisy osob, které ulicemi prošly. Pátrání bylo úspěšné. Policisté zadrželi skupinku několika mladíků a dívku, všichni byli značně pod vlivem alkoholu,“ doplňuje Matzner. Podle neověřených informací byli výtržníci zadrženi v jednom z budějckých nonstopů.

Chování, kterým mohli způsobit daleko větší škody a především újmu na zdraví někomu z kolemjdoucích, bude s největší pravděpodobností potrestáno. Svým jednáním se totiž mohli dopustit trestného činu obecného ohrožení.  Za to by členům skupinky mohl hrozit trest odnětí svobody od tří až do osmi let.

Foto Sabina Ročovská

Štítky kontejner, Pražské sídliště, České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch kontejnerů na Pražském sídlišti má patrně na svědomí skupinka opilých mladých lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.