Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve sborovně školy v Týně nad Vltavou se zřítil strop. Nikdo nebyl zraněn

Velké pozdvižení způsobila v jinak poklidném Týně nad Vltavou událost z dnešního rána. Podle prvotního ohlášení to nejdříve vypadalo, že se tam snad zřítila základní škola, ale nakonec se ukázalo, že šlo o podhled stropu ve sborovně školy. Všichni si hodně hlasitě oddechli, a to i proto, že v místnosti naštěstí v té době nikdo nebyl a nikomu se tak nic nestalo. Objekt musel posoudit statik.

Velmi dramaticky znělo ohlášení z operační střediska Policie České republiky, které dnes po osmé hodině ranní oznamovalo na Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje zřízení stropu ve sborovně základní školy v Týně nad Vltavou. Ani policisté neměli více informací, jak o rozsahu události, tak o případných zraněných osobách.

Do školy vyjeli v 8:13 hodin profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou a technický kontejner z českobudějovické stanice, který je určen právě na tyto typy zásahů. Svolána byla také jednotka dobrovolných hasičů Týna nad Vltavou.

„Týnští profesionální hasiči do školy přijeli během několika minut a ihned zahájili průzkum. Ten ukázal, že spadla část podhledu ve sborovně školy. V místnosti však nikdo nebyl, nikdo nebyl zraněn. Podhled spadl přibližně u poloviny stropu, hasiči prověřili, že nikde jinde kromě sborovny žádné podobné nebezpečí nehrozí a společně s policisty místnost zajistili. Z nezasažené části sborovny pak ještě vynesli kopírku, trezor a některé další cenné věci," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Velitel zásahu si vyžádal přítomnost statika. Po deváté hodině týnská jednotka zásah ukončila, ve škole zůstala pouze osádka českobudějovického technického kontejneru. Statik se ke sborovně dostavil krátce před polednem. Po jeho posouzení bylo rozhodnuto, že vyklízení a likvidační práce začnou až v pátek..

Autoři | Foto HZS

Štítky Týn nad Vltavou, Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve sborovně školy v Týně nad Vltavou se zřítil strop. Nikdo nebyl zraněn  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.