Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Policie na několik hodin uzavřela budějcký park. Hledala prý ozbrojenou osobu

Kolem 13. hodiny přijali českobudějovičtí policisté oznámení o nebezpečném pachateli, který se měl pohybovat v blízkosti lesoparku Stromovka a přilehlém nákupním centru Kaufland. Na místě jsou všechny složky integrovaného záchranného systému a po neznámé osobě pátrají. Podle očitých svědků měl mít u sebe zbraň.

„Provádíme kontrolu celého prostoru lesoparku a obchodního centra Kaufland, kontrolu všech osob, které se v něm nacházejí a bezpečně je odvádíme. Oznámení, které jsme přijali, nese stopy rizika, proto je zde obrovské množství policistů. Žádáme všechny spoluobčany, aby na toto místo nepřicházeli, není to atrakce, jedná se o ostrou akci,“ zmínil mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. 

Policisté v současné době nemohou konkretizovat, o jaké riziko se jedná. Všechny vstupy do lesoparku jsou uzavřeny a hlídají je strážci zákona. „Na místě zatím nikdo nebyl zraněn,“ doplnil Bajcura s tím, že oznámení získali policisté po středeční 13. hodině.

Podle nepotvrzených informací Budějcké Drbny měl být v blízkosti ozbrojený muž, který střílel do lidí. Jiné zdroje zase mluví o tom, že pachatel zadržoval rukojmí.

AKTUALIZOVÁNO: Policie akci, kterou reagovala na oznámení na tísňovou linku, ukončila zhruba kolem půl páté odpoledne. „V obchodním domě, ani v parku a ani jinde v Českých Budějovicích se dnes nestřílelo. Nikdo nepoužil střelnou zbraň. A park Stromovka je už zase normálně přístupný, stejně tak obchod Kaufland,“ uvedl mluvčí Bajcura s tím, že policisté celou událost dále prověřují a vyhodnocují.

Štítky policie, Kaufland, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Policie na několik hodin uzavřela budějcký park. Hledala prý ozbrojenou osobu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.