Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Stříteži na Kaplicku hořela autodílna. Oheň tam napáchal škodu za tři miliony korun

Autodílna hořela v noci ze soboty na neděli ve Stříteži na Kaplicku. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil. Oheň i přes včasný zásah hasičů napáchal škody za tři miliony korun.

K požáru autodílny ve Stříteži, která je částí Kaplice Nádraží, vyjížděli profesionální hasiči z Kaplice, Českého Krumlova a to včetně výškové techniky, a  takédobrovolní hasiči z Velešína a z Kaplice - Hubenov v sobotu 27. května v noci, krátce po třiadvacáté hodině. Oheň zasáhl autodílnu a v době příjezdu hasičů ničil částečně i střechu objektu.

„Hasiči z dílny vynesli acetylenovou soupravu, kterou na volném prostranství ochlazovali. Deset minut před půlnocí pak měli požár pod kontrolou. Po půl jedné pak jednotky dokončovaly dohašování ohnisek a postupně odjízděly na své základny. Velitel zásahu si na požářiště vyžádal přetlakový ventilátor, pomocí kterého byla dílna odvětrána. Okolo půl druhé v neděli ráno pak byl požár zcela uhašen," popsala událost mluvčí Jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Proč v autodílně hořelo dosud není jasné, příčina požáru je v šetření, ale jisté už je, že oheň napáchal škodu za tři miliony korun. Při požáru se ale naštěstí nikdo nezranil. 

Štítky požár, oheň, autodílna, hasič, Střítež, Kaplice, Český Krumlov, Velešín, Hubenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Stříteži na Kaplicku hořela autodílna. Oheň tam napáchal škodu za tři miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.